<strong><strong>DET BESTE:</strong></strong> I følge DxOMarks lab-tester, har Samsung det beste mobilkameraet i S6 Edge. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
DET BESTE: I følge DxOMarks lab-tester, har Samsung det beste mobilkameraet i S6 Edge. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

– S6 Edge har det beste kameraet

Nå troner Samsungs nye toppmodell alene på toppen av lista hos testinstitutt.

Publisert
Sist oppdatert

DxOMark har i mange år vært et anerkjent testinstitutt for kameraer, og begynte for noen år siden også å teste mobilkameraer.

Med labutstyr og presise målinger av ting som skarphet, eksponering, fargenøyaktighet, støy og andre aspekter gis det en solid rapport om de ulike kameraene, og i dag postet de altså testene av Samsungs to siste modeller; Note 4 og S6 Edge.

86 av 100 poeng

Samsungs nye toppmodell, S6 Edge, ligger nå alene på toppen av lista med 86 av 100 poeng. Note 4 plasserte seg inn på en annenplass med 83 poeng.

Det rimer godt med vår egen test av telefonen, der vi skrev som følger:

«Vi tør dermed å påstå at Samsung leverer ett av de aller ypperste mobilkameraene i S6 og S6 Edge, og det vet vi er viktig for mange.»

Tidligere var det Apple som hadde topplasseringen delt mellom iPhone 6 og iPhone 6 Plus; begge med 82 poeng på DxOMarks skala. Både Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z3 og Sony Xperia Z2 følger så med 79 poeng hver seg.

Best på stillbilder

<strong><strong>GODT FORAN:</strong></strong> Her er DxOMarks topp 5-liste over mobilkameraer, der Samsung nå har de to første plasseringene.
GODT FORAN: Her er DxOMarks topp 5-liste over mobilkameraer, der Samsung nå har de to første plasseringene. Vis mer


S6 Edge scorer best på stillbilder og får 88 poeng i denne grenen, mens videoegenskapene vurderes til 84 av 100; også det det beste til nå. For Note 4 er poengene henholdsvis 84 og 83 poeng.

S6 Edge får spesielt god kritikk for eksponering, autofokus og detaljnivå, mens hvitbalansen ved bruk av blits i innendørs belysning, samt støynivået i svak belysning trekker noe ned.

Flere detaljer finner du hos DxOMark

LES TESTEN: Samsung Galaxy S6 Edge

Her finner du Dinsides mobiltester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer