Rykteflom rundt Nokias nye mobiltelefoner

To nye mobiltelefoner fra Nokia er på vei til Norge. Eller er det tre, eller fire eller fem? Ryktene om et telefonslipp av de sjeldne florerer i norske og utenlandske nettaviser.

Nokias GPRS-telefoner har latt vente på seg, men i løpet av høsten har du mange mobil-godbiter i vente. Akkurat hvor mange er imidlertid usikkert. Ryktene sier både to, tre, fire og fem. Vi har pratet med Nokias markedssjef for å finne ut hva som egentlig skjer.

Sikre vinnere

Nokias nye lekkerbisken, Nokia 8310
Nokias nye lekkerbisken, Nokia 8310 Vis mer

Helt sikkert er det i hvertfall at vi har minimum to telefoner i vente. Disse ble varslet allerede på CeBit-messen i mars.

Først ut er Nokias første GPRS-telefon, som ventes i norske butikker innen få uker. Modellen 8310 er det foreløpig siste tilskuddet til Nokias fashion-serie, og er til forveksling lik dagens 8210.

I tillegg til at telefonen støtter GPRS skiller den seg fra andre mobiltelefoner utseendemessig. Dekslene består av tre deler, gjerne i ulike farger, hvorav den ene delen er laget i gjennomsiktig plast. Prisen vil ifølge Mads Eriksen, Nokias markedssjef i Skandinavia, ligge på mellom 3.500 og 4.000 norske kroner.

Klikk her for et stort bilde av Nokia 8310

Ny proff-telefon

Nokia 6310 kommer til Norge tidsnok til å havne under mangt et juletre
Nokia 6310 kommer til Norge tidsnok til å havne under mangt et juletre Vis mer

8310 er den nye design-telefonen. For de som synes det innvendige er viktigere enn det utvendige, lanseres en ny utgave av dagens 6210, typisk nok kalt 6310. Dette blir den nye proff-telefonen fra Nokia, og vil gi brukeren alle muligheter for å komme trådløst på nett. I tillegg til GPRS støtter mobilen Bluetooth, HSCSD og WAP versjon 1.2.1. 6310 skiller seg også fra lillebroren ved at den har en rekke talestyrte alternativer. Telefonen har innebygget diktafon, og gir deg muligheten til å aktivere flere funksjoner ved hjelp av tale.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telefonen ventes i butikkene en gang i fjerde kvartal i år, og prisen vil i følge Eriksen være mellom 3.000 og 3.500 kroner.

Klikk her for et stort bilde av Nokia 6310

Rykteflom i verdens nettaviser

Mads Eriksen er Nokias markedssjef i Skandinavia.
Mads Eriksen er Nokias markedssjef i Skandinavia. Vis mer

Flere norske nettsteder har den siste tiden skrevet at det ventes en tredje telefonlansering fra Nokia i høst, modellen 8390. Dette avkreftes av Nokias pressetalsmenn i Norge, og også av Mads Eriksen. Telefonen er laget for det amerikanske nettet, og trolig ikke bli lansert i Skandinavia.

- Denne telefonen vil bli lansert i USA, men at den kommer til Europa er bare rykter. Vi har aldri sett noen bekreftelse på dette, sier Eriksen til DinSide.

En fjerde telefon er også omtalt på danske og amerikanske nettsider. I Danmark prates det om en 3510, og i USA sier rykteflommen at det kommer en modell kalt 3410.

- Alt dette er bare rykter. Ingen av oss i Nokia har hørt om noen av disse telefonene.

Nokias pressetalsmenn lider av ordknapphet og vil ikke si noe mer om hvilke lekkerbiskener som venter i tiden som kommer. Alt er med andre ord helt som normalt i Nokias kontorer.