Rumble - den nye spilldilla?

Det kan være WordFeud-skaperen skjelver litt nå.

Undertegnede gikk på (nok) et forsmedelig tap mot kollega Pål Joakim i Rumble. Og sånn går dagene ...
Undertegnede gikk på (nok) et forsmedelig tap mot kollega Pål Joakim i Rumble. Og sånn går dagene ... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere har nok sett familie og venner krumbøyd over iPhonen i påsken, ivrig slepende med fingeren over skjermen. Ikke mulig å få kontakt før to minutter er omme.

Den nye spill-dilla som har rammet mange i fridagene heter Rumble, og ligger nå på topplisten over gratis-apper i norske App-store. Og etter siste natts oppdateringer, blir interessen neppe mindre.

Spillet treffer sannsynligvis samme publikum som den norskutviklede Scrabble-avleggeren WordFeud, samt noen til. Og mye kan minne om konkurrentene, for eksempel ved at spillet er ordbasert, man samler poeng, spiller mot kjente eller ukjente motstandere og ved at det finnes både gratisvarianter og betalvarianter.

Wordfeud skapte Scrabble-feber

Tempo!

Målet er å bygge ord som gir flest mulig poeng, på brettet som består av fire ganger fire bokstaver.
Målet er å bygge ord som gir flest mulig poeng, på brettet som består av fire ganger fire bokstaver. Vis mer


Mens WordFeud gir spillerne rom for fundering, planlegging og prøving-feiling, er det først og fremst fart som teller i Rumble. Vinneren er den som i løpet av tre omganger à to minutter klarer å få flest mulig poeng. Poengene får man ved å konstruere ord fra et rutenett bestående av fire ganger fire bokstaver.

I likhet med Scrabble og WordFeud gir de forskjellige bokstavene ulikt med poeng. U er mer verdt enn E for eksempel. I likhet med de nevnte spillene kan man også få doble og tredoble poeng på bokstav og ord. Dette får man ved å lage ord med bokstaver som er merket med henholdsvis DW, TW, DL og TL (D for dobbeltpoeng, T for trippelpoeng, W for ord og L for bokstav.) Bokstavene er også fargekodet for at det skal være lettere å se markeringene kjapt.

Ord i alle retninger

Ordene trekker du sammen med fingeren på skjermen. Dette kan skje til høyre, venstre, opp, ned og på skrå. Samme ord kan trekkes på kryss og tvers av skjermen i alle disse retningene – eneste begrensning er at bokstavene må stå inntil hverandre, og at en bokstav-brikke bare kan brukes en gang i hvert ord.

Ikke så verbal av deg? Sjekk Draw Something

Triksene ...

Det beste trikset å lære seg er å lage bøyninger og varianter av ord. For eksempel hyl, hyle, hylte, hyler, hyles, hylet, hylt. Og dessuten å sørge for å prioritere bokstav-brikkene med ekstrapoeng-merking.

Greier du lange ord, får du flere poeng og jubel med på kjøpet. Er ordet ikke godkjent, får du ingen poeng, og du ser det ved at ordet rister i rammen i toppen. Verdt å merke seg ordene du ikke får aksept for. Ord du allerede har skrevet en gang i spillrunden får du selvsagt ikke poeng for.

Etter endt runde får du poengsum og en ordliste med oversikt over hvilke ord du har fått godkjent. Om motspilleren er ferdig med sin runde, får du se listen vedkommende har fått godkjent også, slik at det er lett å se hvor du vant eller tapte. Dette kan også sjekkes i etterkant ved å trykke på runderesultatet.

Dessuten har siste oppdatering også gitt tilgang til rikelig med statistikk, både over eget nivå og rekorder, og hvordan du har gjort det mot dine motspillere. Dessuten får du også en liste over de beste spillerne akkurat nå på det språket du spiller på.

Etter en runde får du oversikt over dine og motstanderens ord, og hva de har gitt i poeng.
Nytt på Rumble er en oversikt over eget ferdighetsnivå og rekorder. Så nytt i skrivende stund at ikke alle poster virker oppdatert.
Her er topplisten over norske spillere i skrivende stund.

Slik ser noen av spillfunksjonene ut:

Nok ord! Angry Birds Space har tatt helt av

Gratis - eller betale?

Spillet er utviklet av MAG Interactive, og er som sagt tilgjengelig i App Store. Det skal imidlertid være en Android-versjon på gang. (For Windows Phone finnes en lignende engelsk spillvariant, Wordament.)

Du får litt reklame innimellom omgangene i gratisversjonen, men ikke mer enn at det er greit å håndtere. Versjonen har noe begrenset funksjonalitet. Betaler du for premium-utgaven (21 kroner betales inni appen), kan du øvespille uten å ha motstandere for hånden, samt at du får muligheten til å ha ubegrenset med spill gående på samme tid. I gratisversjonen er sistnevnte begrenset til en håndfull samtidige dueller. Det kan føles begrensende om du blir hektet, for du er også avhengig av at motstanderne responderer, før du får spilt nye runder.

Rumble kan spilles på norsk, dansk, svensk, engelsk, fransk, tysk og nederlandsk.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!