RingDimmer tilpasser seg omgivelsene

Lavt volum når det er lite støy, høyt volum når du er på diskotek. Eller andre steder hvor det bråker.

<strong><B>GODE VIBRASJONER:</strong></B> Ringdimmer kan være forskjellen på et besvart og ubesvart anrop.
GODE VIBRASJONER: Ringdimmer kan være forskjellen på et besvart og ubesvart anrop. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smartmobil, ja, men hvor smart er egentlig en mobil som ikke er i stand til å bjeffe høyere når støyen rundt deg blir høyere?

Eller som ikke hvisker forsiktig til deg når stearinlysene er tent, rødvinen er i glasset, og ungene er sendt utenlands til barnevakten, men tvertimot brøler som en fjellape når en fyr fra Norsk Gallup ringer og vil vite hva du synes om lyntog gjennom Telemark?

Bakgrunnskjøring

RingDimmer-appen til Android-mobiler hjelper deg godt på vei til å løse problemet.

Den kjører i bakgrunnen, men merker når støynivået rundt deg forandres, og tilpasser ringelyden (og vibrasjonsinnstillingene) deretter.

<strong><B>JUSTERING:</strong></B> RingDimmer gir brukeren en rekke tilpasningsmuligheter for varslingsvolum og vibrering.
JUSTERING: RingDimmer gir brukeren en rekke tilpasningsmuligheter for varslingsvolum og vibrering. Vis mer

Ved å bruke mikrofonen på mobilen til å måle hvor mye lyd som er i nærheten av mobilen, kan den for eksempel skru volumet til maksimalt nivå hvis du for eksempel er på på en støyete bar en fredagskveld. I en slik situasjon vil den også skru på vibrering.

Idet du sitter i en rolig drosje på vei hjem vil volumet dempe seg og vibrasjonene skrus av (hvis ønskelig), slik at du ikke sjokkvåkner fra døsingen i baksetet.

Lommekjent

RingRimmer merker også når mobilen ligger i lommen, og hever stemmen litt ekstra når det ringer, eller når du får meldinger (gitt at du har knyttet sammen meldingsvolumet med ringevolumet).

Det er også mulig å la appen starte automatisk hver gang du har tatt en omstart på mobilen.

Smarte RingDimmer koster seks kroner, og kan lastes via Google Play, eller Android Market som det tidligere het.

Apper som dette er forøvrig ikke tilgjengelig for Apples iOS-enheter eller Microsofts Windows Phone, da ingen av disse produsentene tillater at programutviklere får tilgang til slike "kjernefunksjoner".

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer