<strong><strong>KAN BLI DYRT:</strong></strong> Å ringe femsifrede numre blir fort dyrt, men det finnes alternative numre å ringe som ikke koster ekstra. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KAN BLI DYRT: Å ringe femsifrede numre blir fort dyrt, men det finnes alternative numre å ringe som ikke koster ekstra. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Ring gratis til femsifrede numre

Kjekk iOS- og Android-app for deg som har sett deg lei på dyre telefonsamtaler.

Publisert
Sist oppdatert

Å ringe femsifrede numre kan fort bli dyrt. Dette er typisk servicenumre til alt fra offentlige tjenester og banker til taxisentraler og kabel-TV-operatører.

For – selv om de fleste nå har telefonabonnementer med fri bruk av ringeminutter, har femsifrede numre egne takster som du må betale for uansett. Og ikke bare kan de koste flere kroner i minuttet – du betaler nemlig for hele samtalen – selv om du sitter i telefonkø i tre kvarter før du får snakke med noen.

Netcom opplyser for eksempel at de tar 89 øre + inntil 2,99 kroner i minuttet for samtaler til femsifrede numre, mens Telenor tar 99 øre + 1,99 kroner i minuttet.

Og det kan det fort bli betydelige penger av.

LES OGSÅ: Appen som holder telefonselgerne unna

iOS- og Android-app

Gratis nummer er en norsk iOS- og Android-app utviklet av Fredrik Løvstad. Den inneholder 100 av de mest populære femsifrede numrene, men når man ringer via denne appen ringer man direkte til det «vanlige», åttesifrede, telefonnummeret.

Dermed blir det gratis å ringe om du har et abonnement uten begrensning i ringeminutter.

Skaperen opplyser at 23 av numrene ikke kan nås dersom du har Telenor-abonnement fordi de er sperret, men at appen etter hvert vil bli utvidet med flere numre; også 8xx-numre, som også har egne takster.

Helt gratis blir det imidlertid ikke – appen koster nemlig 19 kroner å laste ned, men det er fort spart inn etter noen minutter i telefonkø.

Gratis Nummer for iOS (App Store, kr 19,-)
Gratis Nummer for Android (Play Store, kr 19,-)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer