Ring gratis med Facebook Messenger

Spar penger på å ringe hjem når du er i utlandet.

<b>IKKE BARE FOR MELDINGER:</b> Facebook gjør det enklere enn noensinne å ringe til andre venner fra mobilen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
IKKE BARE FOR MELDINGER: Facebook gjør det enklere enn noensinne å ringe til andre venner fra mobilen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook har en dedikert meldingsapp kalt Messenger som kun brukes til å chatte med venner på nettsamfunnet.

I går ble den sluppet i ny versjon.

Den store nyheten er at det er mulig å ringe gratis til andre Facebook-venner, forutsatt at du er koblet til trådløst nett.

Det fungerer også over mobilnettet, men da koster det datatrafikk.

Les også: Slik ringer du gratis med smartmobilen

Slik fungerer det

Når du åpner en kontakt i Messenger-appen, vil du se et telefon-ikon ved siden av navnet. For å starte en samtale, trykker du bare på ikonet.

Ringe-grensesnittet minner om en vanlig telefon-app, så du vil raskt forstår hvordan det fungerer. Personen du ringer må naturligvis også ha den oppdaterte appen på sin telefon. Du vil se et blått merke på profilbildet om så er tilfelle, hvis ikke er det grått.

Første gang du blir oppringt, vil du for øvrig kunne få spørsmål om Messenger-appen skal få tilgang til mikrofonen på telefonen.

SER UT SOM TELEFON: Du kan sette samtaler på høyttaler eller skjule appen for gjøre andre ting på telefonen når du fører en samtale. Akkurat som med "vanlig" telefon. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SER UT SOM TELEFON: Du kan sette samtaler på høyttaler eller skjule appen for gjøre andre ting på telefonen når du fører en samtale. Akkurat som med "vanlig" telefon. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Les også: Fem populære meldingsapper til mobilen

God kvalitet

Vi gjorde en rask test, og det var enkelt å både ringe og svare på samtaler. Kvaliteten virket god, over både trådløst nett og 3G. Det var heller ikke noe irriterende lagg som det ofte kan være med nettbaserte ringetjenester.

Ettersom de fleste i dag har ubegrenset ringing i abonnementet sitt, men begrenset datatrafikk, så er kanskje dette først og fremst for dem som har venner i utlandet eller er på ferie og kan ringe gratis hjem via Wi-Fi.

Oppmerksomme hoder vil sikkert påpeke at det har vært støtte for samtaler i appen en god stund.

Den nye nå er imidlertid at det er mulig for alle, i hvert fall for dem som har iOS og Android.

Windows Phone-brukere har foreløpig ikke fått den oppdaterte appen, selv om den nylig ble sluppet for Microsofts mobilplattform.

Last ned Facebook Messenger for iOS (App Store) eller Android (Google Play).

Les også: Nå kan mobilferien bli billigere - EU vil kutte roamingavgiften

Les flere ferske mobilsaker på DinSide.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!