LATTERLIG MORSOMT: Her holder det ikke bare å fiske fisken. Du må plaffe den ned også! Foto: Kirsti Østvang
LATTERLIG MORSOMT: Her holder det ikke bare å fiske fisken. Du må plaffe den ned også! Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Ridiculous Fishing - ikke ditt helt vanlige fiskespill

Finn frem brødristeren og bazookaen.

Hvis du er lei av Angry Birds, Cut The Rope eller Temple Run, har vi kanskje et nytt alternativ til deg.

Ridiculous Fishing: A Tale Of Redemption er en sjelden perle av et spill som dukket opp på Apples App Store tidligere i år.

Fiskespill kommer i mange ulike varianter, dette er blant de artigere vi har prøvd. Det lever utvilsomt opp til navnet sitt, latterlig, men latterlig morsomt.

Les også:
- Fem spill som trimmer hjernern
- Syv spill det er vanskelig å legge fra seg

Tre trinn

Konseptet til Ridiculous Fishing er enkelt. Du starter spillet ved å kaste en krok i vannet. Målet er å komme så dypt du bare klarer. Du må vippe enheten din til hver sin side for å styre hvor kroken er i vannet. På veien møter du fisker og annet maritimt liv som du må for all del unngå. Når du kolliderer med noe, snur spillet og snøret trekkes oppover igjen.

På vei opp er oppgaven din å fange så mange fisker som mulig. Det gjør du ved å vippe enheten som tidligere. Alt som kroken din treffer, blir med deg på vei opp. Men: Ikke ta med deg manetene, de gir minus i pengekassa! Fisker, åler, reker og lignende er gull.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke tro spillet er over når du når vannoverflaten. Det er da moroa virkelig begynner! Du må "fange" fisken ved å skyte den. Det gjør du ved å enten trykke eller holde fingeren inne, alt ettersom hva slags våpen du er utstyrt med.

Du får penger for all fisken som blir din. Disse pengene kan du bruke på nye våpen og annet fiskeutstyr. Det er imidlertid ikke bare ditt helt vanlige utstyr. Du kan kjøpe brødrister og hårføner, som gjør at snøret ditt kan senkes enda lenger ned i havet. Med en motorsag kan du "skjære" deg gjennom fisk på vei ned, slik at du ikke stopper opp. Blant våpnene tilgjengelig finner vi bazooka.

Det holder ikke bare å skaffe deg penger. For å gå videre i spillet, må du også fiske nye arter. For å oppnå det er du nødt til å oppgradere fiskeutstyret ditt. Foto: Kirsti Østvang
Det holder ikke bare å skaffe deg penger. For å gå videre i spillet, må du også fiske nye arter. For å oppnå det er du nødt til å oppgradere fiskeutstyret ditt. Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Les også: Du kan også rammes av spillavhengighet

Basert på gammelt Flash-spill

Ridiculous Fishing er ikke ditt helt vanlige fiskespill, med andre ord. Men det er utrolig morsomt og vanedannende. Det er enkelt, men samtidig utfordrende. Grafikken og musikken er dessuten utrolig sjarmerende, så her er alt som skal til for å bli en klassiker.

Hvis du synes det er helt likt et annet spill kalt Ninja Fishing, så har du for øvrig helt rett. Men faktisk så var Ridiculous Fishing først ute for noen år tilbake i form av et gratis Flash-spill kalt Radical Fishing. Utviklerne Vlambeer havnet i rampelyset i 2011 da et selskap kalt Gamenauts lanserte sitt da nye Ninja Fishing, som viste seg å være mistenkelig likt.

Sleipt, men ikke ulovlig. Kanskje mest irriterende for Vlambeer, fordi Ninja Fishing ble utrolig populært. Først to år senere var de klar med sin offisielle versjon, men det var vel verdt ventetiden, spør du oss.

Ridiculous Fishing finnes foreløpig bare for iOS. Det er foreløpig uvisst om eller når en Android-versjon kommer.

Ridiculous Fishing for iOS (App Store, 21 kroner)