Rex 6000: PDA i kredittkortstørrelse

Den ultimate PDAen? Xircom har akkurat kommet med en håndholdt PC du kan ha i lommeboken. Les vår test!

Hva er like stort som et Visa-kort, veier 32 gram og gir deg oversikt over alle dine avtaler, adresser og andre planer? Rex 6000 gjør alt dette - og litt mer.

Mini-PDAen kommer i en eske som også inneholder en CD med programvare, dokkstasjon og en liten mappe med plass til PDAen og noen visittkort. Du får også med to ekstra batterier.

Funksjonaliteten til Rex 6000 er noe begrenset i forhold til de større PDAene fra Palm, Handspring eller Compaq. Derfor har vi valgt å ikke sette disse opp mot hverandre. Rex 6000 har 2 MB minne, noe som er tilstrekkelig til å lagre adresser og avtaler, og et eget operativsystem som ved første øyekast kan ligne noe på Palm-grensesnittet.

Enkelt å bruke

Rex 6000 bygger på det samme prinsippet som de fleste andre PDAer: Du benytter en trykkfølsom skjerm for å legge inn data, og spesialtilpassede knapper gjør det enklere å bla fra funksjon til funksjon.

Programmene som følger med PDAen er: kalender, adressebok, oppgaveliste, notatblokk, kalkulator og verdensklokke som kan vise to byer samtidig. I tillegg har grensesnittet et web-ikon, som brukes til å overføre tilleggsprogrammer fra PCen. Selve PDAen har ingen online-muligheter.

Maskinen er svært enkel i bruk, og hvis du har brukt en Palm-basert PDA før, vil du raskt venne deg til grensesnittet. Ved å trykke på skjermen blar du deg gjennom informasjonen, og legger inn noe nytt ganske enkelt ved å trykke på ”new”. Innlegging av tekst skjer via et tastatur som dukker opp på skjermen. Rex 6000 har ingen tekstgjenkjenningsfunksjoner à la grafitti-programmet til Palm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rex 6000: PDA i kredittkortstørrelse

Alt i alt er det lite å utsette på funksjonaliteten til Rex. Riktignok får du ikke noe utover de mest grunnleggende funksjonene, men vi ventet oss heller ikke noe annet fra en så liten PDA. Du får akkurat det du trenger for å ha oversikt.

Det eneste problemet vi opplevde, var noe dårlig respons på skjermen. Det er ikke plagsomt, men til tider må du trykke på ikonet to ganger for å få den til å reagere.

Synkronisering

Det er fullt mulig å koble Rex 6000 sammen med en PC. Dette kan gjøres på to måter. Har du en PCMCIA-port, er det bare å stikke hele PDAen i den. Ellers kan du benytte dokkstasjonen, som finnes i både USB- og seriell utgave. Du kan synkronisere PDAen med Microsoft Outlook, og overføre kontakter og avtaler. Du får imidlertid ikke overført e-post, for dette har ikke Rex støtte for.

Konklusjon

Med sin begrensede funksjonalitet er ikke Rex 6000 spesielt godt egnet for forretningsmenn som skal ha hele kontoret med seg i lommen. Den passer imidlertid perfekt for oss som ikke forlanger annet enn hjelp til å holde oversikten over de viktigste avtalene. Størrelsen er nok i seg selv en kuriositet for mange, men Rex et kvalitetsprodukt som fungerer godt også utenfor brystlommen.

Rex 6000 koster 1.949 kroner (inkl. mva) med USB-dokkstasjon, og noe mindre for seriell-tilkobling. Den kan kjøpes hos Tate (tlf. 22 46 13 55).

Du kan ellers lese vår test av håndholdte PCer her.