Redningsplanke for iPhonebrukere

iPhone har stor apetitt på strøm, hva gjør du når det ikke er noen lademulighet?

iPhone er en meget spesiell telefon, for undertegnede er det heller en håndholdt datamaskin med telefonifunksjon. Det gjør den langt mer interessant enn en telefon, og den blir derfor brukt dagen lang til både det ene og det andre. Da brukes det langt mer strøm. Tidligere telefoner måtte jeg lade kanskje et par ganger i uka, iPhone må lades daglig, minst.

Strømsparefunksjonene fungerer best når du selv hjelper til med å skru av/på funksjoner du ikke trenger for øyebllikket, likevel kan det holde hardt å komme seg gjennom en arbeidsdag og ha strøm nok til hjemreisen. Derfor er det lurt å lade litt før man stikker hjemover, ellers kan man gå glipp av viktige beskjeder. Og ja, vi snakker av erfaring...

Vi har sett diverse løsninger på nett som gir ekstra strøm til iPhone, men aldri falt helt for noen av dem. I butikker her i Norge og på våre svippturer til USA har vi heller ikke sett noe som har fristet.

Men da vi var i Stockholm i forrige uke kom vi tilfeldigvis forbi en Mac-butikk som så ut til å ha et større utvalg enn vanlig av diverse tilbehør for Apple-produkter. Vi gikk inn og spurte om de hadde noen løsninger for å utvide batteritiden på iPhone, og det viste seg at de nettopp hadde fått inn dette, i form av PowerLink fra Macally.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kombiløsning

Noen av strøm-løsningene vi har sett er store, i form av et hylster til å legge hele iPhonen nedi. Andre er rett og slett en boks.

PowerLink er litt annerledes. Den er på størrelse med en minneplugg, men litt bredere på grunn av kontakten i den enden som skal inn i iPhone. I andre enden sitter det en USB-plugg.

Redningsplanke for iPhonebrukere


Innmaten består av Lithium-polymer batterier på 250 mAh og 2 GB flashminne (2 120 155 136 bytes eller 1,97 GB i følge Windows).

I bruk

Du kan bruke PowerLink som ladekabel, fortrinnsvis sammen med en vanlig USB skjøteladning som følger med. Kobler du både PowerLink og iPhone til lader/USB-kontakt på PCen vil du lade begge to samtidig.

Her går iPhone på strøm fra PowerLink
Her går iPhone på strøm fra PowerLink Vis mer


Det tar ca 3 timer å lade selve PowerLink fra en USB-kontakt.

Du kan også bruke den som overføringskabel mellom iTunes-maskinen din og iPhone.

På toppen av det hele er den altså en 2 GB minneplugg.

Når iPhone begynner å bli slapp og varsle om lite strøm er tiden inne til å koble på PowerLink. Det beste er å gjøre det før den varsler om 10% kapasitet, venter du vil den bruke lenger tid på å komme i drift igjen.

Med en fulladet PowerLink har du 25 minutter ekstra taletid eller tilsvarende tid til å sjekke og svare på mailer, sjekke nettsider osv.

Pris og levering


Vi betalte 499 svenske kroner for PoweLlink, vi har ikke sett den i Norge enda. Men annet utstyr fra Macally finnes, så det er sannsynligivs bare et spørsmål om tid før vi ser den her også. Hvis du er utålmodig er det jo bare å handle på nett. Listeprisen er 49.99 amerikanske dollar.