Rask tilgang til Android-appene

Med App Dialer Pro er alle apper bare et par-tre trykk unna.

<strong>KJAPT:</strong> Med App Dialer kan du kjapt finne frem til appene du ikke bruker så ofte. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KJAPT: Med App Dialer kan du kjapt finne frem til appene du ikke bruker så ofte. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enkelte mener at apper er den nye CD-ROMen, og vi kan til dels være enige – på våre smarttelefoner har det fylt seg opp med apper i løpet av årene, og ofte bruker man litt tid på å bla frem til appene man ikke bruker så ofte.

Mens iPhone viser alle appene på hjemskjermen (fordelt over flere sider), er tilnærmingen en litt annen i Android: Her har man et «skrivebord» (hjemskjerm) med appene man bruker oftest, mens resten av dem er tilgjengelige via den såkalte app-skuffen.

Og den kan fort bli massiv – selv har jeg over 140 apper installert på telefonen, men via App Dialer (Google Play, gratis), går det lett som en plett å finne frem også til de appene jeg ikke bruker så ofte.

Les også:
>> Slik organiserer du Android-hjemskjermen
>> Slik organiserer du iPhone-hjemskjermen

T9-søk

Konseptet er enkelt. Starter du App Dialer får du opp et kalkulatorgrensesnitt som lar deg begynne å søke etter apper på samme måte som du skrev SMS-meldinger med T9-systemet i gamle dager.

Jeg reiser for eksempel ikke med Ruter ofte nok til at jeg har dette ikonet på hjemskjermen, men har likevel installert RuterBillett-appen (Google Play, gratis) i tilfelle jeg skal ta trikken.

Uten App Dialer måtte jeg da ha åpnet app-skuffen og bladd meg frem til den aktuelle appen. Med App Dialer begynner jeg bare å skrive RU ved å trykke 7 og 8 og så kan jeg starte RuterBillett-appen som du ser på bildet på toppen.

EGEN WIDGET: Med pro-utgaven (kr 18) får du flere funksjoner, inkludert muligheten for å avinstallere apper samt en widget på hjemskjermen om du ønsker det.
EGEN WIDGET: Med pro-utgaven (kr 18) får du flere funksjoner, inkludert muligheten for å avinstallere apper samt en widget på hjemskjermen om du ønsker det. Vis mer


Gratis

App Dialer er gratis å laste ned fra Google Play, men det finnes også mulighet til å kjøpe en pro-lisens (kr 18) som gir deg flere muligheter. Blant annet kan du holde fingeren nede på appen du fant frem og avinstallere den direkte, vise appinformasjon, vise appens nettside i Google Play eller legge den til på hjemskjermen. I tillegg kan pro-brukere legge en widget på hjemskjermen slik at man bare kan begynne å søke opp apper direkte.

Til slutt et lite «protip»: Bruker du en launcher som støtter sveipesnarveier, kan du legge App dialer som sveipesnarvei på app-skuff-ikonet. Med populære Nova Launcher gjør du det ved å holde fingeren nede på ikonet, velge «rediger» og så definere App dialer som swipe-handling.

App Dialer (Google Play, gratis)