I tillegg til en glimrende interaktivitet og et lekkert grensesnitt, har Rolling Stone Radio god lyd, og det er jo det aller viktigste.
I tillegg til en glimrende interaktivitet og et lekkert grensesnitt, har Rolling Stone Radio god lyd, og det er jo det aller viktigste.Vis mer

Radio over Internett med topp lyd!

Frem til nå har radio på Internett hatt dårlig kvalitet, bare litt bedre enn telefonlyd. Det er det slutt på nå! Med RealPlayer G2 og Rolling Stone Radio får du helt topp lyd - selv med et vanlig modem. Du tror det ikke før du hører det!

I forrige uke lanserte Real Networks den endelige versjonen av RealPlayer G2, som har en rekke forbedringer i forhold til forgjengeren RealPlayer 5. Med en rask forbindelse, kan du nå se TV på PCen din. Med en ikke fullt så rask forbindelse, kan du høre radio med topp kvalitet. Vi var skeptiske i utgangspunktet, men nå er vi overbevist. Dette er fremtidens formidling av underholdning.

Sjekk artikkelen Ny spennende RealPlayer for mer om hva som er nytt i RealPlayer G2

En glimrende radio

Det kjente musikkmagasinet Rolling Stone har utviklet en virtuell radio som utnytter de nye egenskapene i RealPlayer G2. Etter at du har installert RealPlayer G2, kan du laste ned radioen (se figur) med 12 forskjellige musikkanaler som sender musikk i hver sin kategori - døgnet rundt.

Det første du garantert vil bli imponert over er lydkvaliteten. Har du et par noenlunde OK høyttalere (sjekk høyttalertesten), er dette et fullgodt alternativ til din vanlige FM-radio. Forbedringen er først og fremst oppnådd ved å forbedre metodene som brukes for å komprimere lyden. Kvaliteten vil også variere avhengig av hvor mye trafikk det er på nettet. Hvis det er overføringsproblemer, vil RealPlayer automatisk redusere kvaliten opp og ned (gjerne midt i en låt).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om vi har en svært rask forbindelse i DinSides redaksjon, bruker ikke radioen mer enn 32,9 Kbps. De aller fleste har jo modemer med 33,6 Kbps, og har du en raskere løsning (ISDN eller 56 Kbps modem) kan du uten problemer surfe samtidig som du hører på radio.

Ekte interaktivitet

Alle låtene blir ledsaget av en tekstlink midt i skjermbildet med artistnavnet. Klikker du på denne, får du mer informasjon om artisten. Hvem har ikke savnet det ved lytting på vanlig radio?

Hvis du blir så begeistret for låten at du vil kjøpe platen, er det bare å klikke knappen "Buy now", og du kommer direkte til en plateforretning på nettet.

Du kan også påvirke musikkutvalget i kanalen selv. Midt i skjermbildet kan du stemme på om du liker musikken som spilles i øyeblikket eller ikke. Denne avstemningen analyseres av redaksjonen i radioen som bruker den til å bestemme fremtidig utvalg av musikk.

Høres dette moro ut? Du kan laste ned all nødvendig programvare helt gratis fra Rolling Stone sin radioside.