Det finnes mange quiz-apper i app-butikkene.
Det finnes mange quiz-apper i app-butikkene.Vis mer

Quiz-apper til påskeferien

Den lange bilturen til hytta blir brått morsommere.

Quiz og påskeferie går hånd i hånd, og i påskeuka er det mange aviser og ukeblader som legger ved rikelig med spørsmål for å underholde familien på hytta.

Også på mobiltelefonen har det blitt populært med quiz, enten du spiller det for deg selv eller mot andre.

>> Les også: Fem spill som trimmer hjernen

Her er noen av våre favoritter:

Illustrert vitenskap Quiz Battle

Quiz-apper til påskeferien


Dette er en av de mer populære om dagen og utfordrer deg i kategoriene kjent fra Trivial Pursuit – over 6000 spørsmål er tilgjengelig. Foruten å svare på spørsmål må du også tenke litt taktisk. Spillebrettet (ti forskjellige) kan minne noe om Scrabble der det finnes felter for dobbel- og trippelpoeng. Deltakerne svarer på fem og fem spørsmål etter tur og fortsetter der den andre slapp.

Quiz Battle for Android (Google Play, gratis)
Quiz Battle for iOS (App Store, gratis)

Quiz-apper til påskeferien


SongPop

Glad i musikk? Med SongPop er poenget å identifisere sanger så raskt du klarer, der du konkurrerer mot én og én motstander. Man velger sjanger annenhver gang og kan også låse opp flere ved å bruke opptjente (eller kjøpte) mynter.

Kategoriene kan for eksempel være «Rock classics», «90s Eurodance» eller «One hit wonders». Du kan utfordre tilfeldige personer, eller se hvem av Facebook-vennene dine som også spiller. Betaler du, kan du spille flere kamper av gangen, slippe reklame og får høyere kvalitet på lydklippene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SongPop free for Android (Google Play, gratis)
SongPop for Android (Google Play, 11 kroner)
SongPop free for iOS (App Store, gratis)
SongPop for iOS (App Store, 14 kroner)

Quizkampen

Quiz-apper til påskeferien


Dette er mer i samme gate som Quiz Battle, der man svarer på spørsmål i ulike kategorier. Det er derimot lagt enklere opp med hver runde bestående av 6x3 spørsmål, der det kun handler om å få flest riktige svar, men med en tidsbegrensning på hvert spørsmål. Deltakerne velger kategori annenhver gang. Du får også se hva motstanderen svarte på det samme spørsmålet. I følge utvikleren er det over 19.000 spørsmål i databasen, og brukerne kan bidra med flere. Betalingsversjonen lar deg lage din egen avatar, bytte fargeskjema og slippe å se reklame.

Quizkampen free for Android (Google Play, gratis)
Quizkampen premium for Android (Google Play, gratis)
Quizkampen for iOS (App Store, gratis – 21 kroner for premium-oppdatering)

Quiz-apper til påskeferien


Quizzer

Quizzer er utviklet av Sandefjord-mannen Thor Erling Prestbøen. Her kan du utfordre venner og ukjente til quiz, der det er førstemann til et visst antall poeng (opp til 200). Du får også bonuspoeng dersom du svarer riktig flere ganger på rad, og appen er rik på spørsmål og kategorier. Betaler du (21 kroner), får du også tilgang til statistikk/rankingliste, i tillegg til at du slipper å se reklame.

Quizzer for Android (Google Play, gratis)
Quizzer for iOS (App Store, gratis)

Det finnes også mange andre quiz-varianter, blant annet «4 pics 1 word» (hvilket ord beskriver de fire bildene), Icomania (gjett illustrasjoner) og mer til. Har du noen favoritter, hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet under artikkelen.

God quiz-påske!

(PS! Har du iPad vil du kanskje tanke den opp med 10 fine iPad-spill for barn)