Med Quick Charge 2.0 lover Qualcomm at fremtidens mobiltelefoner vil lade vesentlig raskere.
Med Quick Charge 2.0 lover Qualcomm at fremtidens mobiltelefoner vil lade vesentlig raskere.Vis mer

Qualcomm med 75 prosent raskere lading

Lader enkelte nettbrett på under tre timer i stedet for sju.

Én ting er at de fleste telefoner går tom for strøm etter endt dag, men hva med ladetiden? Da vi testet iPad 3 så vi også at nettbrettet tok lang tid å lade – rundt seks timer fra 0 til 100 prosent.

Les også: Slik fungerer trådløs lading på Nokia-telefoner

Qualcomm lager prosessorer for mobiltelefoner og er mye brukt av de ledende produsentene. Blant annet brukes Qualcomms prosessorer i mange av våre Android-favoritter, som Nexus 4, Xperia Z, Padfone 2 og nylig annonserte HTC One. I HTCs nye toppmodell brukes Snapdragon 600-prosessoren, som er av siste generasjon.

Kommer uten den gjeveste

Det er imidlertid Snapdragon 800 som er den gjeveste i skrivende stund, og vi har fortsatt til gode å se en telefon bli annonsert med denne, selv om ryktene skal ha det til at Samsung kommer til å droppe sin egneutviklede Exynos-prosessor til fordel for Qualcomm når Galaxy S IV lanseres; arvtakeren til svært populære Samsung Galaxy S III.

800-utgaven får dessuten en ekstra nyvinning. Via Qualcomms «Quick Charge 2.0»-teknologi skal man ha mulighet til å bruke ladere på inntil 60W (5W er typisk for mobiltelefoner og 10W typisk for nettbrett), som dermed gir kortere ladetider.

Les også: Lad telefonen med stil

Mer spesifikt er det snakk om 75 prosent raskere lading. I følge Qualcomms tester har de eksempelvis klart å redusere ladetiden på et nettbrett fra syv til under tre timer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2014

Teknologien forventes i markedet tidlig i 2014, og kjøper du en Snapdragon 800-enhet vil den være klar for raskere lading når den tid kommer.

Les mer hos Qualcomm.

Lei av å lade? Slik sparer du batteriet på iOS og Android