Priser, størrelser og følelser

Hva bør du velge? Hvilken av PDAene er best for deg, og er de verdt prisen? Her er våre tanker etter vårt første, raske – men heftige – møte med Palm IIIc og IIIe.

Undertegnede ble forelsket – det er helt klart!

Uten mye personlig erfaring med PDAer hittil og med et stort behov for kalender/adressebok, var møtet med Palm IIIc og IIIe meget oppløftende og spennende. Om dette er spesielt for Palm-modellene, eller om det gjelder PDA-konseptet generelt, det vil vi komme nærmere tilbake til i en mer strukturert PDA-test her på DinSide senere i vår.

Uansett, vi synes de grunnleggende hjelpemidlene modellene kunne tilby var såpass praktiske og lett tilgjengelige at vi kunne se for oss å ta disse i bruk daglig. I tillegg tilbyr Palm IIIc og IIIe flere andre spennende muligheter vi ikke fikk prøvet ut ved vårt første møte (Internett-tilknytning, sending av epost, nedlasting av Palm OS-basert programvare fra Internett, m.m.), men håper å komme nærmere tilbake til dette senere.

Men dessverre kjølnet følelsene overfor Palm-PDAene noe etter HotSync-opplevelsen, til tross for navnet. Er det virkelig nødvendig at det skal være så vanskelig å slette informasjon man ved en feiltakelse har overført til PDAen?

I fremtiden skal vi i alle fall være sikre på å kommunisere bedre med maskinene før vi setter i gang synkroniseringen. Da vil muligens den riktige godfølelsen være tilbake på plass igjen, både hos PDAen og oss selv...

Når det gjelder størrelsen på modellene, er den absolutt ikke avskrekkende. Palm IIIe måler 119 x 81 x 18 mm; Palm IIIc er lite grann større. (Men det er irriterende at baksiden av modellen ikke er helt plan, slik at den vipper frem og tilbake hvis du jobber med den mens den ligger på en bordplate...)

På vekten på DinSides testlab, veide IIIe 151 gram med batteri og ”penn”, men uten deksel (som lukkes over forsiden for å beskytte skjermen, men som også lett kan tas av). Storebror IIIc hadde en matchvekt på 193 gram, også med batteri og ”penn”, men uten deksel.

Forøvrig kan det sies at ”pennen” til IIIe er i svart plast og veier 2,92 gram, mens ”pennen” til IIIc har midtstykke i sølvfarget metall og ender i svart plast og en vekt på 9,78 gram. Vi merket liten forskjell i på disse to utgavene i bruk.

Veiledende pris, i følge 3Coms informasjonsmedarbeidere i Norge, er for Palm IIIc 4.950 kroner (inkl. mva.), mens Palm IIIe er betraktelig rimeligere med sin veiledende pris på 1.830 kroner (inkl. mva.)

Om du synes en av disse PDAene er verdt den prisen, er helt avhengig av dine behov – og lommeboken din, selvfølgelig.

Fargeskjermen og batterilevetiden (i følge Red Mercury) er selvsagt et pluss i margen for IIIc. Men IIIe fungerer også bra for de grunnleggende oppgaven vi forsøkte oss på. Er du usikker på om du vil trives med å bruke en PDA, kan IIIe være et relativt rimelig men spennende alternativ å prøve seg på. Er du gadget-freak, PDA-tilhenger eller stiller store krav til datautstyret ditt, er IIIc absolutt noe å snuse på.

Det er i alle fall vår mening, etter vårt første, raske møte med to folkelige sjarmører fra Palm.