Powerocks Stone3 veier bare drøye 200 gram, men har krefter nok til å lade opp dagens mobiltelefoner en god håndfull ganger. Foto: Pål Joakim Olsen
Powerocks Stone3 veier bare drøye 200 gram, men har krefter nok til å lade opp dagens mobiltelefoner en god håndfull ganger. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Powerocks Stone3

Lommebatteri som kan lade en iPhone fire ganger og vel så det.

Batteriene på dagens telefoner har ikke helt utviklet seg i takt med bruksområdet, og for de fleste er det vanlig å plugge den i laderen nesten hver kveld.

Det er selvsagt greit nok når man er hjemme, på kontoret eller på et hotellrom, men på en langweekend i telt, kan det holde hardt å få batteriet til å rekke hele veien til søndag ettermiddag; spesielt om man er nødt til å oppdatere Facebook-vennene, ringe hjem, ta litt bilder og den slags underveis.

Stone3 fra Powerocks er en liten lommelader som kan lades opp via USB-porten (eller via en moderne mobiltelefonlader), og når den er fulladet har du 6600mAh (5V - 33Wh) i lomma, som kan brukes for å lade opp andre enheter som lades via en USB-kabel.

Ja, faktisk kan du lade opptil to enheter samtidig. Her ser du hvordan boksen ser ut på baksiden:

Powerocks Stone3 kan lade to enheter samtidig, og lar seg også lade opp via micro/mini USB; også her gjerne i kombinasjon. Foto: Pål Joakim Olsen
Powerocks Stone3 kan lade to enheter samtidig, og lar seg også lade opp via micro/mini USB; også her gjerne i kombinasjon. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Som du ser – to "input" og to "output". Stone3 kan lades opp med en mini- og/eller micro USB-kabel. Sistnevnte følger også med i esken og kan da selvsagt brukes begge veier; enten for å lade Stone3 fra en USB-port/lader, eller for å lade opp de fleste smarttelefoner nå til dags, bortsett fra iPhone. Skal du lade en iPhone, bruker du USB-kabelen som fulgte med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Powerocks Stone3 måler 75x75x27mm og veier 221 gram i følge vår høyst presise redaksjonsvekt.

Lyser 6 av 9 bokstaver, betyr det at laderen har ca 60-70% ledig kapasitet. Foto: Pål Joakim Olsen
Lyser 6 av 9 bokstaver, betyr det at laderen har ca 60-70% ledig kapasitet. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Bokstavene angir gjenstående batteri

På toppen finnes det én knapp, og når du trykker på den, starter du ladingen. Du ser også hvor mye gjenstående batteri du har på Powerocks-laderen. Det er ni bokstaver i "Powerocks", så for hver 11% som er ledig, lyser det en bokstav. Altså har du ca 2/3 igjen når bokstavene c, k og s er slukket.

De fleste telefoner nå til dags har en batterikapasitet på mellom 1400 og 2000 mAh. iPhone 4s har for eksempel 1400mAh og kan følgelig lades opp 4,7 ganger når Stone3-batteriet er fulladet, mens f.eks. Samsung Galaxy S II med sine 1650mAh da kan lades nøyaktig fire ganger før Powerocks-batteriet må lades på ny.

Nettbrett har som regel større batterier. Eksempelvis har iPad 2 6930mAh og Galaxy Tab 10.1 har 7000mAh, så her duger Stone3-laderen til nesten én batterisyklus ekstra.

Rask ladetid

Å lade opp en telefon via denne laderen går raskt. På én time ladet vi batteriet på iPhone 4s fra 31% til 91%, som skulle tilsi at du vil kunne gå fra 0-90% på halvannen time; omtrent det samme som ved å bruke den medfølgende iPhone-laderen (de siste 10% går erfaringsmessig noe tregere).

Selve enheten ladet vi opp på cirka 5 timer, men det er også mulig å lade den via begge USB-inngangene på likt for hurtigere lading.

Konklusjon

Powerocks Stone3 har fungert utmerket som reservestrøm i testperioden. Den er spesielt hensiktsmessig på lange reiser og har nok kapasitet (6600mAh) til de fleste formål, på tross av en ganske beskjeden størrelse. Kjekt er det også å kunne lade to enheter samtidig, og visningen av gjenstående batterikraft virker å være presis.

Vi har fått låne laderen fra den norske importøren Altitec, som tar 899 kroner for laderen.