Portalen - du bestemmer alt

Portalen - du bestemmer alt

Portalen er først og fremst en nyhetstjeneste, og den henter nyheter fra Aftenposten, ITavisen, Nettavisen, Nettpuls, CNN, Dagbladet og DinSide.

Portalen har et ørlite lenkeregister som er organisert tematisk, og som dukker opp som tillegg til nyhetsoversiktene. Samtidig har du mulighet til å søke i et register over andre lenker og gamle nyheter. Portalen gir også rikelig med muligheter til å søke i eksterne registre og søkemotorer.

Portalen tilbyr ekstratjenester som huskeliste, kalkulator, sende SMS og guide til filmer på TV.

Portalen gir deg mulighet til middels omfattende profilering, hvor du raskt bytter ut nyhetskilder og lignende. Portalens profilering husker din maskin, men gir deg også mulighet til å registrere deg slik at du kan transportere innstillinger fra én maskin til en annen.

Portalen tar ca. 25 sekunder å laste ned på vanlig modem, og av dette er ca. 2 sekunder tom informasjon.

Telefonen sto ikke stille

Tor Magnus Kolflaath hos Portalen forteller til DinSide at de fikk de en storm av positive reaksjoner fra både brukere og folk i internettbransjen da de lanserte tjenesten for noen uker siden. Resultatet er at 2.000 personer hittil har satt opp sin egen Portalen-side.

Men særlig mange sidevisninger har det ennå ikke blitt, noe som primært skyldes at Portalen hittil er lagt opp som et ett-stopp-sted: brukere ser én side på Portalen før de hopper videre til den webtjenestene de er på jakt etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kolflaath er nokså åpen om hva Portalen planlegger å gjøre videre: nyhetsindeks skal skilles ut som egen tjeneste, en emneindeks skal snart komme på luften, diskusjonsgrupper skal etableres, den personlige tilpasningen skal bli enda mer fleksibel. Dessuten er det snakk om å innlede samarbeid med andre nettaktører, samt å få bannerannonser på sidene, slik at Idium, som eier Portalen, kan tjene penger.

Portalen