Pokémon Go – verden går bananas

Utrolig interesse for å samle de små Pokémon-figurene.

<strong>FORLATER BILEN:</strong> Da en av de sjeldne Pokémon Go-figurene dukket opp i Central Park, gikk folk bananas. En av dem forlot bilen – på tomgang. Foto: Dennis450D / YOUTUBE
FORLATER BILEN: Da en av de sjeldne Pokémon Go-figurene dukket opp i Central Park, gikk folk bananas. En av dem forlot bilen – på tomgang. Foto: Dennis450D / YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med mindre du har vært på ferie på et sted uten mobildekning de siste dagene, har du neppe klart å unngå å få med deg at det nå er Pokémon Go-feber over hele verden.

Det populære Nintendo-spillet ble lansert 6. juli i Australia, New Zealand og USA, men resten av verden hadde liten tid til å vente, der man kunne trikse litt med app-butikkene for å få lastet ned spillet også her til lands. Det trenger man ikke lenger, for 16. juli ble spillet lansert i Europa.

Nintendo-aksjen til himmels

Nintendo har fått god uttelling for å skape Pokémon-feber igjen. Siden lanseringen har aksjen skutt i været, og ikke bare på grunn av Pokèmon Go – Nintendo har også annonsert en het kandidat til årets julegave, nemlig en mini-utgave av den klassiske 8-bits Nintendo-konsollen.

Under kan du se hvordan Nintendos aksjekurs har utviklet seg den siste måneden:

DOBLING: Nintendos aksekurs har omtrent doblet seg i løpet av tre uker etter lanseringen av Pokémon Go. Foto: GOOGLE
DOBLING: Nintendos aksekurs har omtrent doblet seg i løpet av tre uker etter lanseringen av Pokémon Go. Foto: GOOGLE Vis mer

Ville videoer

Niantic, som har utviklet Pokémon Go, er det samme selskapet som har laget Ingress; et spill ikke veldig ulikt det nye Pokémon-spillet, og som har klart å tiltrekke seg rundt sju millioner spillere siden lanseringen i 2012. I Ingress konkurrerte spillerne på to forskjellige lag om å erobre hverandres portaler.

Data fra Ingress har blitt brukt til å plassere såkalte Pokestops (der du kan få Pokeballs, egg og lignende, som du ellers må betale penger for) og Pokegyms (steder der du kan kjempe mot andre spillere).

De mest sjeldne av de 151 figurene har en tendens til å dukke opp på steder der det er mest folk, og nettopp derfor har vi de siste dagene sett flere eksempler på store samlinger med folk som går med nesa ned i mobiltelefonen i jakten på de små figurene.

Bare se her, der en Squirtle dukker opp i en park i Bellevue, Washington:

Eller her, der en Vaporeon stampede dukker opp i Central Park i New York. Å løpe fra en bil på tomgang er tydeligvis en liten pris å betale for å fange en Pokemon-figur:

Ikke alle er like begeistret

Enkelte som er så uheldige å bo i nærheten av steder der folk jakter på Pokémon Go-figurer har imidlertid fått nok, som vedkommende som hang opp denne plakaten:

 Foto: © reddit/ Poopanddoodle
Foto: © reddit/ Poopanddoodle Vis mer

Det har også et britisk selskap, hvis ansatte møtte en slik lapp på pulten forleden dag:

View post on imgur.com

Hva synes du om Pokémon Go? Har du blitt helt hekta, lar du deg friste, eller tror du dette er en døgnflue? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

LES OGSÅ:
Her er Nintendo Classic Mini
Dataspillet som er laget i papp
GeoGuessr – gjett hvor du er