<strong><B>BLANDER FANTASI OG VIRKELIGHET</B>:</strong> Her har vi akkurat oppdaget et monster i vår egen hage. Så gjelder det bare å ikke snuble på veien mot å fange det. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
BLANDER FANTASI OG VIRKELIGHET: Her har vi akkurat oppdaget et monster i vår egen hage. Så gjelder det bare å ikke snuble på veien mot å fange det. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Pokémon Go lastet ned mer enn 15 millioner ganger

Og nå kan du laste det ned selv, helt offisielt.

Publisert
Sist oppdatert

Det råder en skikkelig Pokémon Go-mani verden over, etter at Nintendo lanserte mobilspillet i forrige uke. De offisielle nedlastingstallene fra Google Play og App Store har allerede passert hele 15 millioner, ifølge USA Today.

Dette til tross for at spillet foreløpig frem til nå kun har vært tilgjengelig i USA, Australia og New Zealand. I tillegg kommer en stor mengde nedlastinger fra uoffisielle kanaler, som vi har beskrevet her.

OPPDATERT: Spillet er nå lansert også i Norge, og er tilgjengelig både i Google Play og i App Store.

Ifølge tall USA Today har hentet inn, spiller brukerne Pokémon Go i gjennomsnitt 33 minutter hver dag. Til sammenligning er gjennomsnittlig bruk av Facebook kun 22 minutter hver dag. Det er imidlertid langt opp til Candy Crush Saga, der gjennomsnittlig brukstid hver dag er 43 minutter.

Advarer mot uvettig bruk

Hva med deg?

Blir du også bitt av basillen? (Avsluttet)
Nei, dette ser bare dumt ut(37%) 2233
Ja, jeg spiller allerede!(33%) 1997
Skal laste det ned når det blir offisielt(29%) 1744
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I spillet skal du finne virtuelle monstre i virkelige omgivelser, ved hjelp av mobilens kamera og GPS-mottaker. Dette har ført til en rekke ulykker der spillere har spillere har gått på hverandre, krasjet med trær og krysset motorveier uten å se seg for. I USA har politiet derfor nylig gått ut med advarsler om uvettig bruk av spillet, melder avisen.

New York Post har samlet noen av de mange innrapporte uhellene og ulykkene i denne artikkelen.

I tillegg kommer det en rekke rapporter om bruk av spillet på områder der fokus bør være på helt andre ting, blant annet i museer og på gravplasser. BBC melder at flere museer og andre kulturinstitusjoner i USA allerede har innført forbud og restriksjoner for bruk av spillet på deres område.

LES OGSÅ:
Ni fine mobilspill til den lange flyturen

OPPDATERT: Spillet er nå lansert også i Norge, og er tilgjengelig både i Google Play og i App Store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer