PocketPC blir trådløs

Snart kan du gå på nettet trådløst også med Pocket PC 2002-baserte PDAer. Microsoft lanserer nå programvaren, og HP er først ute med en maskin som bruker den.

Slik kan en Smartphone-telefon se ut
Slik kan en Smartphone-telefon se ut Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har etterhvert blitt vant til synet av diverse håndholdte PCer, spesielt de basert på enten Palm- eller Pocket PC-operativsystemer. Nå begynner tiden å være inne for det neste steget, og alt tyder på at innebygd trådløs funksjonalitet er stikkordet for tiden.

Palm har nylig lansert sin i705, som lar deg sjekke e-post og gå på nettet uten behov for noen ekstern tilkobling, og Handspring kommer nå med sin ganske så revolusjonerende kombinasjon av PDA og fullt utsyrt mobiltelefon, kjent som Treo.

Vi har imidlertid ikke sett noe til Microsoft-baserte enheter med slik funksjonalitet, men dette skal nå endres på.

Data og telefoni

Smartphone 2002-grensesnitt
Smartphone 2002-grensesnitt Vis mer

Det kanskje mest interessante er Smartphone 2002-operativsystemet, som i hovedsak er ment til å betjene mobiltelefoner som også skal ha avanserte e-post og internett-muligheter. Microsoft samarbeider nå med Intel og Texas Instruments om å utvikle referansetelefoner som skal bruke denne programvaren, og videre skal fungere som basis for andre produsenters modeller. Vi vet ikke når slike enheter eventuelt vil dukke opp, men Smartphone 2002-programvaren skal i hvertfall lanseres i nærmere høsten 2002.

Litt nærmere i tiden ligger et tillegg til det eksisterende Pocket PC 2002-operativsystemet, som heter Phone Edition. Denne applikasjoner skal gi Pocket PC-baserte PDAer mobiltelefonmuligheter, i tillegg til trådløs datakommunikasjon.

HP først ute

HP Jornada 928
HP Jornada 928 Vis mer

Én PDA (nå heter det faktisk ikke PDA lenger, den nye betegnelsen er WDA – Wireless Digital Assistant) som vil støtte Phone Edition er allerede annonsert, og kommer fra HP. Maskinen, kjent som Jornada 928, bygger på et tradisjonelt PDA-design, men har støtte for GSM (dual-band), GPRS, stemmestyring og trådløs internett-tilgang.

Maskinen har en 133 MHz OMAP 710-prosessor og 64 MB minne, og har støtte for CompactFlash-minnekort. Flere detaljer er foreløpig ikke kjent, men vi gleder oss i alle fall til å teste denne stilige maskinen da den kommer i butikkene til sommeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!