Pocket Tripod – kamerastativet du kan ha i lommeboka

Brettes ut og fungerer med nært sagt alle telefoner.

<strong>SMART STATIV:</strong> Pocket Tripod er et stativ til mobiltelefonen som får plass i lommeboka når det ikke er i bruk. Foto: Geometrical Inc. & Rambod Radmard
SMART STATIV: Pocket Tripod er et stativ til mobiltelefonen som får plass i lommeboka når det ikke er i bruk. Foto: Geometrical Inc. & Rambod Radmard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2013 ble Pocket Tripod lansert som et Kickstarter-prosjekt, der over 2.000 Kickstarter-brukere backet prosjektet.

Den gangen var det snakk om et sammenbrettbart kamerastativ til iPhone.

Nå er skaperne i gang med en ny runde på Kickstarter. Denne gangen jobber de med en løsning som ikke bare er kompatibel med iPhone, men med praktisk talt alle smarttelefoner; både med og uten deksel.

LES OGSÅ: iPhone-deksel til 12 kroner

Passer i lommeboka

Når Pocket Tripod ikke er i bruk, brettes det sammen slik at det blir på størrelsen med et par-tre kredittkort. Dermed vil det få plass i de fleste lommebøker.

Når man så for bruk for det, for eksempel for å fange et bilde i dårlig belysning, om man vil lage en timelapse-video eller andre ting, bretter man det opp, og så har man et stativ som både kan brukes på høykant og på tvers.

Telefonen kan også roteres opp eller ned slik at man får riktig vinkel.

Under ser du promo-videoen:

Flere størrelser

Siden telefoner (og eventuelt deksler) varierer i tykkelse, finnes det ulike adaptere som brukes med Pocket Tripod; alle med ulik tykkelse. Det følger med ett slik i pakka om du backer prosjektet på Kickstarter, så her gjelder det å måle hvor tykk telefonen pluss eventuelt deksel er.

Alternativt kan man gå for en litt større pakke, der man får med flere slike adaptere.

Ifølge planen skal produktene sendes ut i oktober til Kickstarter-brukere som har støttet prosjektet. I skrivende stund må du ut med 18 dollar pluss 4 dollar i frakt til Norge for den rimeligste løsningen, som da havner på rundt 190 norske kroner – godt under 350-kronersgrensa.

Også pakken med 10 adaptere til 29 dollar pluss 6 dollar i frakt kommer under grensa; da med en totalpris på rundt 290 kroner med dagens kurs.

LES OGSÅ: 10 tips for deg som vil bli en bedre mobilfotograf


ADAPTER: Disse adapterne byttes ut i forhold til hvor tykk telefonen din er. Foto: Geometrical Inc. & Rambod Radmard
ADAPTER: Disse adapterne byttes ut i forhold til hvor tykk telefonen din er. Foto: Geometrical Inc. & Rambod Radmard Vis mer

Ikke en nettbutikk

Som før kommer vi med en liten pekefinger om at det å støtte et produkt på Kickstarter ikke er det samme som å kjøpe produktet. Det kan bli forsinket, annerledes enn forespeilet eller ikke noe av i det hele tatt, noe vi har sett flere eksempler på i det siste.

Når det er sagt, tror vi det sjelden har vært tryggere å støtte et prosjekt enn dette – fra et selskap som tross alt har gjort dette en gang før og leverte det forventede produktet til anslått tid.

Ser Pocket Tripod ut som noe du har bruk for i lommeboka, finner du mer informasjon på Kickstarter-siden.

Her finner du artikler om flere morsomme Kickstarter-produkter