Foto: Produktbilder Pixeet
Foto: Produktbilder PixeetVis mer

Pixeet Panorama til iPhone 4

Joda, vi vet at det finnes flere apper som gir deg panoramabilder. Pixeet skal derimot gi deg enda bedre resultat.

Både for iOS og Android renner det nå nesten over av morsomme og nyttige foto-apper, men vil du ta 360-graders bilder så enkelt og raskt som mulig trenger du en såkalt fisheye-linse.

Foreløpig har vi ikke testet noen av dem, men panorama-kitet fra Pixeet som ble lansert i sommer ser unektelig spennende ut.

Enklere 360-grader


Kitet består av et iPhone-etui og en dedikert linse som festes til etuiet via en kraftig magnet. Fordelen er altså at du ikke trenger å skru fast linsen til vanlig, men at du kan hekte den på når du trenger den – forutsatt at du har husket å ta den med deg.

Ifølge pressemeldingen skal det være nok å ta fire bilder for å få et fullverdig 360-graders bilde, og du får flere eksempler på hvordan det fungerer i praksis her:

Etuiet fås til både iPhone 3G/3GS og iPhone 4, og prisen inkludert linsen er 49 dollar (rundt 270 kroner uten frakt) via Pixeets nettside.

Bildebehandlingen gjøres direkte i gratisappen du kan laste ned fra AppStore, som foreløpig kun er tilgjengelig for iPhone.

Pixeet sier imidlertid at de vil lansere en Android-app i løpet av september måned, men hvilke telefonmodeller som vil få et tilpasset etui her, er ennå ikke kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også verdt å merke seg at hvis du kun tar bilder med linsa, og altså går utenom appen, får du likevel bilder som dekker 180 grader.

Foto: Produktbilder Pixeet
Foto: Produktbilder Pixeet
Foto: Produktbilder Pixeet
Foto: Produktbilder Pixeet
Foto: Produktbilder Pixeet