Det viste seg dødfødt å ta penger for spillet Dead Trigger.
Det viste seg dødfødt å ta penger for spillet Dead Trigger.Vis mer

– Pirat-andelen på Android er gigantisk

Spillselskap gir opp å ta penger for app.

At det er fristende å piratkopiere PC-spill til 5-600 kroner har vi en viss forståelse for, og hvert år taper spillprodusenter millioner av kroner på grunn av dette.

Fullt så enkelt er det ikke på konsoll-nivå, men også her klarer de mest kreative piratene å finne omveier som gjør det mulig å både kopiere og spille piratkopiert materiale.

Lav pris ingen hindring

Men at det skulle være nødvendig å piratkopiere mobil-spill som koster 7 kroner, vel - det hadde vi ikke sett for oss. Men så er altså tilfelle, ifølge utviklingsteamet til Madfinger Games. De har nemlig besluttet å gi bort zombie-spillet Dead Trigger gratis til Android-brukere.

Årsaken er å lese på selskapets Facebook-side:

- Pirat-andelen på Android-platformen er ufattelig høy. Derfor priset vi Dead Trigger så lavt som til 1 dollar, noe som er langt mindre enn de 8 dollarene vi tok for Shadowgun. Men selv for én dollar er pirat-andelen sååå gigantisk, at vi til slutt besluttet å gi bort Dead Trigger gratis, skriver selskapet.

Hva med iOS?

Dead Trigger er også tilgjengelig i App Store for iOS-brukere (iPhone, iPad, iPod Touch). Men her er prisen fortsatt 7 kroner...

Flere ferske mobilsaker fra DinSide Mobil