Microsoft Photosynth er en imponerende mobilapp for å ta panoramabilder.
Microsoft Photosynth er en imponerende mobilapp for å ta panoramabilder. Vis mer

Photosynth for iPhone

Fantastisk foto-app fra Microsoft som attpåtil er gratis.

Publisert
Sist oppdatert

– Det er jo helt sjukt. Reaksjonene etter at vi viste denne appen til familie var den samme hos nær sagt alle.

Og ja – Photosynth for iPhone er faktisk vanvittig imponerende.

Det begynner å nærme seg tre år siden vi først tok en titt på Photosynth fra Microsoft. Den gangen var fokuset på at teknologien først og fremst ble brukt til å sette sammen en haug av bilder av ett motiv til en tredimensjonal modell av scenen.

I går kveld slapp Microsoft Photosynth for iPhone. Merkelig nok, får man si, siden selskapet lager sitt eget mobile operativsystem i Windows Phone 7, men Microsoft lover i hvert fall at WP7 er neste plattform som får applikasjonen.

Lag 360-graders panoramabilder

Med Photosynth kan du lage skikkelige 360-graders panoramabilder lett som en plett. Alt du trenger å gjøre er å starte opptak, hvorpå du beveger kameraet i alle mulige retninger fra der du står. Photosynth sørger da for å knipse hver gang du beveger kameraet til en sone du ikke har knipset før – de er merket med sort, og derfor er det lett for deg å se når du har klart å dekke hele området.

Du er altså ikke begrenset til å ta bilder langs horisonten - du tar også bilder opp og ned. Når du er fornøyd med dekningsområdet (dvs at det ikke er noen sorte felter igjen), trykker du på en knapp og så starter prosesseringen. Vi har testet et par ganger, og dette tar stort sett ikke mer enn ett minutt. Vi anbefaler dog at du har litt plass rundt deg - hjemme i stua ble ikke resultatet like imponerende, med et par tydelige hakk i bildet.

Les også:
5 fine fotoapps for iPhone
5 fine fotoapps for Android

En kjapp prøvekjøring i nabolaget gir oss følgende panoramabilde:


Vises ikke bildet? Du kan også se det på Photosynth.net


Snasent, eller hva? Alt gjort på et par minutter uten noe som helst anstrengelse annet enn å bevege kameraet rundt og dekke alle de sorte feltene.

Se mer om hvordan programmet fungerer på YouTube: Introducing Microsoft Photosynth.

Appen er altså gratis å laste ned fra iTunes:
Photosynth (iOS, gratis)

Blir du ekstra fornøyd med noen "synther", må du gjerne dele dem i kommentarfeltet under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer