Philips Fidelio endelig til Android

Mens Apples kunder vasser i høyttalerdokker med god lydkvalitet, har utvalget vært dårlig for deg med Android. Nå kan det se ut til å bli en endring.

Toppmodellen Fidelio AS851 for Android.  Foto: Produktbilder Philips
Toppmodellen Fidelio AS851 for Android. Foto: Produktbilder PhilipsVis mer

Man kan si og mene mye rart om Apples strategier, men en ting er sikkert: Til enhver iPod, iPhone eller iPad-versjon får du utallige høyttalerdokker, og mange av dem har også svært god lydkvalitet. B&W Zeppelin Air og toppmodellene til Philips Fidelio er gode eksempler på det siste.

For deg med en fet Android-mobil eller nettbrett, har imidlertid utvalget vært rimelig sjabert, men det kan bli en endring på. Her på IFA-messen viste nemlig Philips fram sine nye Fidelio-serie, som er spesialtilpasset alle de utallige enhetene i Android-universet.

Fidelios Android-serie

Hovedproblemet for Android-enhetene har vært at det ikke har vært noen standard for hvor micro-USB-uttaket har vært plassert, noe som gjør at kontakten plasseres ulikt på de aller fleste modellene - selv fra samme selskap.

Dette har Philips løst ved utvikle et design og festeenhet på Fidelio-serien som kan justeres i tre ulike dimensjoner. Resultatet er at mobilene eller nettbrettet kan plasseres både i liggende og stående posisjoner, samtidig som de vil bli ladet. Se forøvrig her for mer info.

Merk deg at selve lydoverføringen skjer via Bluetooth, som vi i utgangspunktet er litt skeptiske til. Hvordan kvaliteten blir sammenlignet med lyden på Fidelio-enhetene tilpasset iOS-enheter må vi komme nærmere tilbake til når vi tester dem. Der er nemlig lydkvaliteten svært god - spesielt på toppmodellen. Via Fidelio-appen får du imidlertid en automatisk tilkobling mellom Android-enheten og Fidelioen, og på messen fungerte dette så bra at vi faktisk trodde lyden kom via pluggen. Beklager forvirringen her altså.

Tre ulike serier

Toppmodellen Fidelio AS851 for Android.  Foto: Produktbilder Philips
Toppmodellen Fidelio AS851 for Android. Foto: Produktbilder Philips Vis mer
Fidelio for Android. AS351 Foto: Produktbilder Philips
Fidelio for Android. AS351 Foto: Produktbilder Philips Vis mer
Fidelie for Android. AS111 Foto: Produktbilder Philips
Fidelie for Android. AS111 Foto: Produktbilder Philips Vis mer

Toppmodellen er AS851, som med sin buede design minner også skal gi bedre akustikk. Vi fikk den demonstrert på Philipsstanden, og likte det vi hørte. Her er det naturlig lyd, men også godt med bass. Etter vår mening er den altså verdt prislappen på 1799 kroner, men legg merke til at denne tar litt plass, og ikke er så portabel som de andre.


Mellommodellen heter AS351, som også kan gå på batterier om du vil ta den med deg ut i hagen. Denne modellen har dynamisk Bass Boost for å bevare lave toner for dyp bass på alle volumnivå og leveres med 10W RMS total utgangseffekt.


En spesiell skjermende teknologi blokkerer forstyrrelser fra mobiltelefoner, mens uttaket merket AUX-in på baksiden av enheten betyr at du kan koble til nesten alle elektroniske enheter. Anbefalt pris er cirka 1000 kroner.

Minstemann er Fidelo AS111, som passer perfekt på soverommet, kontoret eller kjøkkenet.Her bør du legge merke til 360-graders designet, som sprer lyden rundt i rommet. Prisen i Norge vil være cirka 800 kroner.


Samleside: IFA 2011