Pebble-klokka lanseres denne måneden etter å ha blitt finanisert til himmelen via Kickstarter.
Pebble-klokka lanseres denne måneden etter å ha blitt finanisert til himmelen via Kickstarter.Vis mer

Pebble – klokka som snakker med telefonen

Og med elektronisk blekk har den god batteritid også.

Den smarte klokka er ingen ny idé, men det er tydelig at verden allikevel har hatt behov for en nyvinning. Pebble-klokka ble opprinnelig lansert som et Kickstarter-prosjekt på vårparten i fjor, der skaperne i utgangspunktet ba om $100.000 i finansering.

Så tok det helt av. Da Kickstarter-kampanjen ble avsluttet, hadde skaperne fått mer enn det hundredobbelte – Kickstarter-brukerne spyttet i over 10 millioner dollar, og denne måneden er produktet klart for lansering.

SAMLESIDE:

Kickstarter

Kan sees i sollys

Dette er altså en «smart» klokke som kommuniserer med mobiltelefonen din via Bluetooth, enten det er en Android-telefon eller iPhone. Skjermteknologien er såkalt «e paper», og det betyr at den lett kan sees også i direkte sollys. Kombinert med den strømgjerrige Bluetooth 4.0-teknologien, kreves ikke allverden til batterikapasitet, og ved normal bruk oppgis batteriet å vare i en drøy uke før den må lades igjen.

Teknisk sett har skjermen 144x168 pikslers oppløsning, fire knapper, mulighet for vibrering og aksellerometer i alle akser som gjør at den dermed kan gjenkjenne bevegelsesmønstre. I tillegg kommer bakbelysning slik at du også kan se skjermen i mørket, og den er også vannresistent slik at du både kan svømme og dusje med den.

Via mobiltelefonen kan du også sende egne Pebble-apps til klokka.
Via mobiltelefonen kan du også sende egne Pebble-apps til klokka. Vis mer


Mange muligheter

Ved siden av å vise tiden (på en rekke forskjellige måter), er det mye annet denne klokka også kan gjøre. Når telefonen ringer i lomma kan den vise hvem som ringer, varsle deg om SMS, epost, kalenderavtaler, Facebook-meldinger og mer til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: To slemme mobil-vekkerklokker

Ja, du kan rett og slett sende den pushmeldinger som det passer deg, for eksempel ved å bruke tjenesten IFTTT.

Pebble støtter også apper som blir distribuert via en egen «Pebble watchapp store». Eksempler er apper som viser hvor langt du har syklet, fjernstyring av musikkavspilling på telefonen og avstandsmåler til nærmeste golfhull. De installeres direkte fra telefonen via Bluetooth, noe du kan se eksempel på i videoen under:

De første enhetene sendes ut 23. januar, men produsenten tror det kan ta seks til åtte uker før alle de 85.000 forhåndsbestilte eksemplarene er sendt ut. Prisen er $150 (drøye 800 kroner med dagens kurs), og klokka kommer i fem ulike farger.

Mer informasjon finner du på getpebble.com.