Path er i vinden for tiden og fremstår som et svært delikat sosialt nettverk for Android og iOS.
Path er i vinden for tiden og fremstår som et svært delikat sosialt nettverk for Android og iOS.Vis mer

Path – et spennende sosialt nettverk

Kun for mobiltelefoner og lekkert som bare det.

Selv om det er Facebook som dominerer det sosiale nettet, er det mange som prøver seg. Google har lansert sin Google+-tjeneste, Twitter har suksess med sine korte meldinger og Instagram lar brukerne ta bilder, påføre dem effekter og dele med hverandre.

Path har en litt annen tilnærming – for det første er det kun mulig å bruke via mobiltelefon. I tillegg er du nødt til å leve med det som i manges øyne vil være en streng begrensing:

Du får ikke lov til å ha mer enn 150 venner.

Path – et spennende sosialt nettverk


Det gjør at mange må være litt mer selektive når de aksepterer vennskap, for det er kun de du er venner med som får se innholdet du poster, og vennskapet må være toveis – du kan altså ikke følge andre uten at de følger deg.

Tjenesten er også ment å være mer privat enn det Facebook er. Du kan ikke dele lenker (de blir i hvert fall ikke klikkbare), YouTube-videoer og hvem er du i Star Wars?-quizresultat, men det er større fokus på hva du gjør, hva du tenker, hvilken sang du hører på (de andre kan høre en liten snutt), hvor du er og hvem du er sammen med. Hvis du vil, kan du også poste slik at det kun er synlig for deg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebooks liker-konsept er også tatt et hakk videre, der du via ulike uttrykksikoner kan fortelle den som har postet hva du synes. En dårlig nyhet kan derfor backes opp med et trist ansikt (ingen liker en dårlig nyhet), og for alt som postes kan du også se hvor mange av kontaktene dine (og hvem) som faktisk har sett posten.

Path – et spennende sosialt nettverk


Path – et spennende sosialt nettverk


Sjekker inn automatisk

Path har også et par fiffige funksjoner. Ankommer du en ny by, oppdateres statusen din automatisk med det nye stedet. Kamerafunksjonen på iOS-versjonen har også en rekke effekter a la Instagram (der det er mulig å kjøpe flere), og disse vises i sanntid mens du komponerer bildet. Selvsagt er det også mulig å kommentere andres statusoppdateringer.

Ting du poster på Path kan også deles til andre sosiale nettverk, som Facebook, Twitter, Tumblr og FourSquare, og du kan koble til Facebook-kontoen din for å se om du finner noen venner som allerede er registrert hos Path. Vi kunne gjerne tenke oss å gruppere venner slik at man kunne poste enkelte ting til noen få, men det er foreløpig ikke mulig.

SAMLESIDE:

Sosiale nettjenester

Særdeles pent

Vi lar oss uansett imponere over hvor intuitiv og usedvanlig delikat Path er. Tjenesten har eksistert en stund, men den nylige 2.0-oppdateringen har virkelig gjort applikasjonen vesentlig bedre. Pene animasjoner og effekter og et svært tiltalende grensesnitt.

Les også: 5 mobile bildesamfunn

Så spørs det, da, om det er plass til enda en aktør i dette markedet. Path nyter godt av å være i vinden blant "eliten" om dagen og er omtalt i en rekke store teknoblogger den siste tiden. Blant annet er Path nominert til beste sosiale app og beste design til årets Crunchies-utdeling.

Lenker:
Path (App Store, gratis)
Path (Android Market, gratis)