Panasonic-mobil med fargeskjerm og kamera

Panasonic er ikke noen nykommer på mobilmarkedet, og nå lanserer de to nye, spennende produkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Panasonics mobiltelefoner har tradisjonelt vært stilmessig rent designet og hatt gode funksjoner, men klarte aldri å nå de store salgstallene. Vi ser likevel at med de nye modellene vil Panasonic gjerne bli mer konkurransedyktig, og det er selvsagt noe vi ønsker velkommen.

To nye modeller ble altså lansert av Panasonic på CeBit, GD 67 og GD 87. Minstemannen, GD 67, er tydeligvis rettet mot mindre krevende brukere, og har ikke støtte for mange viktige funksjoner. Likevel – den har fargeskjerm (den viser 256 farger, like mye som Ericsson T68), og støtte for nedlastbare logoer og ringetoner. Ringetonene er polyfoniske i likhet med tidligere modeller fra Panasonic. GD 75 støtter også EMS-meldinger. Selve formen på telefonen kan sammenlignes med en annen Panasonic-modell, GD 75, med noen mindre justeringer. Vi har dessverre ikke noen pris på denne telefonen, men hvis den er rimelig kan den bli en solid konkurrent til kjente telefoner i T68/7210-klassen.

Supertelefon?

image: Panasonic-mobil med fargeskjerm og kamera

Den mest interessante av de nye telefonene er GD 87, som ser ut til å være en sann toppklasse-telefon. For det første har nykommeren en fargeskjerm som støtter hele 65.000 farger, noe som ingen andre mobiltelefoner har foreløpig. Her snakker vi altså om bildekvalitet lik PocketPC-PDAer. Telefonen har flip-form, og det er et display på utsiden som viser tid og hvem som ringer. Der finner vi også et digitalt kamera, noe som også vil dukke opp i nye produkter fra Sony Ericsson og Nokia. Dette betyr at telefonen også støtter den nye MMS-standarden for multimedia-meldinger.

GD 87 har også støtte for WAP 2.0, som er den nye standarden for telefon-nettbrowsing. GPRS er selvsagt også med, samt polyfoniske ringetoner, høyttalende funksjon, og alt annet som behøves av en moderne mobiltelefon.

Vi har ikke noe informasjon om vekt, standby-tid eller pris på de to telefonene, men de kommer i hvertfall i butikkene høsten 2002. Vi gleder oss til å prøve dem ut, selv om det er en stund til de kommer.