Panasonic med Android-kamera

Lumix Phone 101P er ikke som andre kameraer.

Panasonic 101P snur ting på hodet – et kamera som kjører Android.
Panasonic 101P snur ting på hodet – et kamera som kjører Android. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kommentaren "Nå må kameraprodusentene våkne", uttrykte jeg min misnøye med at de aller fleste kameraprodusentene i 2011 fortsatt ikke lar brukerne dele bildene de tar umiddelbart i sosiale nettverk og andre steder, og at dette nok er en av de største årsakene til at det selges færre kompaktkameraer enn tidligere.

Nå ser det ut til at i hvert fall Panasonic er på gli, For Lumix Phone 101P er noe så uvanlig som et kompaktkamera som kjører Android. Ja, faktisk kan dette kameraet brukes som en vanlig telefon også.

Gode spesifikasjoner

Kameraet (eller telefonen, alt ettersom hvordan du ser det) er slett ikke verst spesifikasjonsmessig heller. Skjermen på 4" har qHD-oppløsning (1/4 av full HD), altså 540x960 (samme oppløsning som HTC Sensation) og 101P kjører Android v2.3 (Gingerbread).

Oppløsningen på kamerabrikken er 13,2 megapiksler, men foreløpig er hverken optiske egenskaper eller brikkestørrelse kjent. Fra bildene ser det imidlertid ut til å være to små zoom-knapper til stede, noe som kan tyde på at objektivet har justerbar brennvidde.

Uansett – kameraet er også vanntett og har en 1GHz dobbeltkjerneprosessor fra Texas Instruments. 101P kommer også med støtte for NFC, samt en digital TV-tuner med uttrekkbar antenne (!). Vekten er bare 128 gram, og kameraet er 9,8mm tykt.

Men husk: Vanntett er ikke alltid vanntett

Lett å dele

Det ser også ut til at Panasonic har modifisert Android slik at i hvert fall bildedeling foregår ganske elegant:

Panasonic-modellen blir i utgangspunktet lansert i det japanske markedet, men det er ukjent hvorvidt den lanseres i resten av verden. Uansett kan dette være startskuddet for nyvinning i kompaktkamerasegmentet; noe vi i så fall ser veldig frem til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer