Panasonic Eluga: Vanntett smartmobil

Panasonics største overraskelse så langt i dag var en mobil. En rålekker mobil.

Svært pen og elegant. Ja, også er den støv- og vanntett. Foto: Øyvind P
Svært pen og elegant. Ja, også er den støv- og vanntett. Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

i Hamburg: Panasonic feirer 50 års tilstedeværelse i Europa med å invitere til en stor visning av årets produkter. Vi kommer tilbake med flere produktnyheter etterhvert, men det er ingen tvil om at den største nyheten så langt var offentligjøringen av smartmobilen Eluga.

Denne mobilen markerer nemlig at Panasonic kommer tilbake til Europa, etter å vært omtrent borte i fem år. Og hvis du lurer, den kommer også til Norge. Mer om det om litt.

Panasonic Eluga

Mobilen er såpass rykende fersk at vi først får en grundigere gjennomgang tirsdag, men etter å ha tafset med den på bakrommet var førsteinntrykket såpass bra at vi deler det lille vi vet foreløpig:

  • Mobilen kjører Android, og vil bli levert med Gingerbread-versjonen. IceCreamSandwich skal imidlertid komme som softwareupdate innen svært kort tid etter lansering.
  • Den er vann- og støvtett! Det vil naturligvis ikke si at du kan dykke med den, men at den bør passe svært bra for bergensere er det liten tvil om.

    På messeområdet duppet for eksempel en Panasonic-ansatt mobilen opp og ned av en gullfiskbolle, uten at den tok skade av det. Den metoden hadde i hvert fal ikke gått med min iPhone...(med mindre den var ikledd et deksel av denne typen.)  • Skjermen er av typen qHD på 4.3 tommer, altså en oppløsning på 960X540 piksler. Mobilen opplevdes forøvrig som svært slank og elegant, er 7,8 mm tykk, og har en vekt på 103 gram. Så vidt vi vet skal kameraet være på 8 megapiksler, men vi fikk ikke vite noe mer om HD-video-oppløsningen.
  • Mobilen har også innebygget NFC-støtte, som altså lar deg bruke mobilen til å betale med i butikken. Mer om dette her.

Svært gode apper

I tråd med Panasonics fempunkts plan fikk vi også prøvd Smart Viera-funksjonen og Panasonics nye TV-app.

Sammen med 2012-modellene kommer det nemlig helt nye apper (til iPhone og Android) som lar deg bruke mobilen som fjernkontroll.

Men det er ikke alt.

Det nye på årets super-app er nemlig at du nå kan ikke bare kan sende bilder, nettsider, video og musikk fra mobilen og over på TV-en, du kan også motta innhold fra TV-en.

Appen vi prøvde var fortsatt preget av noen småbugs, men det fungerte overraskende bra. Vi kommer tilbake med mer om dette siden.

Ja, den komme til Norge

Den gode nyheten er at vi til slutt fikk bekreftet at mobilen kommer til Norge, Panasonic er altså på vei tilbake som mobilleverandør her til lands. De har også stor tro på Eluga, og på Europa-basis er målet å selge 15 millioner enheter innen 2015.

Den dårlige nyheten er at det ikke var noen som kunne si når den kommer. Det er heller ikke kjent hvorvidt Eluga blir låst til, eller i hvert fall kommer først til, en av de store operatørene (Telenor eller NetCom), men her tipper vi forhandlingene er i gang allerede.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer