PalmOS 4.0 med mobilfunksjonalitet

Ikke uventet vil Palm OS 4.0, det nye operativsystemet for Palm-baserte PDAer, være utstyrt med en rekke instruksjonssett for også å kunne fungere på mobiltelefoner.

Den nye versjonen av PalmOS ble presentert på utviklerkonferansen ”Palm Source 2000” i Santa Clara i forrige uke. Den nye versjonen av operativsystemet er ikke bare beregnet på tradisjonelle håndholdte datamaskiner, men også for mobiltelefoner.

I tillegg til å fungere på rene Palm-baserte datamaskiner, skal operativsystemet også brukes i de nye ”Smart Phones” som kommer på markedet i løpet av 2001. Dette er blitt betegnelsen på kryssløsninger mellom mobiltelefon og håndhold datamaskin. Samsung er et av selskapene som kommer til å benytte PalmOS 4.0 i sine ”Smart Phones”. Disse ventes på det amerikanske markedet i løpet av andre kvartal neste år.

Også nye modeller fra Palm ventes å ha telefonfunksjonalitet (GSM/GPRS i første omgang), i tillegg til en rekke funksjoner for internettsurfing og e-handel.

Flere forbedringer

I tillegg til de nye telefonifunksjonene og innebygget chat-funksjonalitet, inneholder PalmOS 4.0 for øvrig en rekke forbedringer i forhold til tidligere utgaver. Blant annet er håndteringen av epost og synkronisering med informasjon på PCen områder som har blitt kraftig forbedret.

I tillegg er også sikkerheten oppjustert, blant annet ved hjelp av nye krypteringsfunksjoner som beskytter PIN-koder og passord ved mobil elektronisk handel. PalmOS 4.0 har også støtte for den trådløse Bluetooth-teknologien.

Vi kommer tilbake med mer stoff om disse løsningene etter hvert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Kilde: tecChannel.de)