Palm planlegger nye trådløse modeller

Ingenting er offisielt enda, men alt tyder på at Palm snart vil lansere en helt ny serie håndholdte PCer med muligheter for trådløs internett-tilgang.

Sammensmeltingen av diverse bærbare dingser er for tiden det ”hotteste” på teknologimarkedet, og alle selskaper vil gjerne ha sin del av kaka. Mobiltelefoner, PDAer og internett-terminaler skal kobles sammen, og vi hører stadig vekk om nye produkter.

Blant annet lanserte firmaet Handspring for ikke så lenge siden sin Treo, som er en kombinasjon av en Palm-basert PDA og en fullstendig mobiltelefon. Denne vil komme i to versjoner, med monokrom- og fargeskjerm, og vil være tilgjengelig på begynnelsen av 2002.

Palm-løsningen

Palm planlegger nye trådløse modeller

Designerne til Palm har heller ikke ligget på latsiden – detaljene om en ny serie, tidligere kjent som m700, har i det siste dukket opp flere steder på nettet. Hva slags maskiner er dette?

Den nye serien vil mest sannsynlig bestå av to modeller: i705 og i725. Det er i705, tidligere kjent som Skywalker, det har dukket opp mest informasjon om.

i705 skal ha en innebygd antenne, og muligheter for konstant internett-tilkobling via GPRS. PDAen skal kunne laste ned e-post automatisk via et program som heter MultiMail Deluxe, og e-posten sjekkes jevnlig mens antennen er på.

Web-kommunikasjonen foregår både via Web Clipping-applikasjonen, som viser websider tilrettelagt for Palm, samt WAP og AvantGo.

Palm planlegger nye trådløse modeller

To av knappene foran på PDAen som tidligere førte til To-Do List og Memo Pad-programmene, blir nå brukt til raskt tilgang til e-post og web-funksjonene.

Maskinen vil også ha støtte for SD-kort og en port for tilkobling av ekstra maskinvare. Den skal imidlertid ikke ha stemmemuligheter, og er altså ingen mobiltelefon. Ryktene sier imidlertid at i725-modellen skal ha innebygd støtte for GSM – men her er absolutt ingenting bekreftet.

Palm i705 kommer mest sannsynlig til å koste 450 dollar – i overkant av 4.000 kroner. Det er ikke satt noe dato på når den kommer i butikkene, men begynnelsen av neste år høres fornuftig ut. Vi kommer selvsagt tilbake med mer informasjon om i705 så snart det foreligger.