Palm og OS X = sant

I romjulen lanserte Palm ny programvare som endelig støtter Apples siste operativsystem. Det er hyggelig nyhet for mange Mac-brukere.

Hittil har det vært vanskelig å synkronisere Palms operativsystem og maskiner som kjører Mac OS X. Den forrige versjonen av Palm Desktop Software fungerte nemlig kun med Mac OS 9, som tross alt er et aldrende operativsystem. Dette problemet er nå altså løst.

Desktop Software 4.0 for OS X er foreløpig i betaversjon, men kan likevel fritt lastes ned av alle interesserte. Rett etter at programmet ble lagt ut i romjulen, hadde faktisk Palms servere store problemer med å håndtere trafikken – noe som beviser at interessen for programmet er stor.

Bedre støtte

Palms synkroniseringprogram er tilrettelagt for å utnytte funksjonene og det nye grensesnittet til OS X. Blant nyhetene er bedre kompatibilitet og forbedret synkronisering med raskere og mer stabil overføring av data. Programvaren har også bedre sikkerhet og bedre muligheter for deling av data.

Du kan laste ned programvaren fra denne adressen (krever gratis registrering).

Apple oppdaterer også

Det er ikke bare andre selskaper som utvider sin støtte for OS X, Mac-utviklerne ligger heller ikke på latsiden. Nylig ble en oppdatering til operativsystemet sluppet, som støtter flere ”gadgets” enn før. Dette inkluderer diverse enheter med USB og FireWire-tilkobling, spesielt digitale kameraer, samt kortlesere og andre enheter som bruker PC Card-standarden. En ny versjon av AirPort, det trådløse formatet til Apple, er også inkludert, samt drivere for infrarøde modemer for PowerBook-bærbare maskiner.

Du kan lasten ned versjon 10.1.2 av OS X fra denne adressen.