Palm-modell for brukere med stil

To trendsettere fra hvert sitt område slår seg sammen. Palm – markedslederen innen håndholdte PCer – og supermodellen Claudia Schiffer har lansert en ny håndholdt PC som skal appellere til et bredere publikum.

Palm-modell for brukere med stil

En prototyp av Palm Vx Claudia Schiffer Edition, som den håndholdte PCen heter, ble vist frem tidlig i august i Los Angeles.

Modellen (og da snakker vi om den håndholdte PC-utgaven) er ultra-tynn og ultra-lett, har 8 MB internminne og byr på standard løsninger som adressebok, avtalekalender, huskeliste og lesing av epost. Som med andre PDAer (personlige digitale assistenter) kan du også synkronisere maskinen med en stasjonær PC eller Macintosh.

Det finnes en rekke tilleggsløsninger for Palm Vx, som skal gi enheten trådløs tilknytning til Internett. Schiffer skal også personlig plukke ut sine favoritter blant tilleggsprogramvarer, som du så skal kunne installere på din Claudia Schiffer-PDA fra en CD.

Ny mote

Det var på en konferanse i regi av Silicon Valley-magasinet The Red Herring at den nye Palm-modellen ble lansert – elegant i børstet, aqua metallic.

Schiffer sa under lanseringen at hun beundrer Palm fordi selskapet er opptatt av å gjøre sofistikert teknolog enkel og tilgjengelig for alle.

- Målet vårt er å bli like viktig i populærkulturen som vi er i teknologikulturen, sa Satjiv Chahil, sjef for markedsføring i Palm.

- Dette markerer starten på en ny trend hvor teknologi ikke lenger er domenet for teknologieliten og næringslivsprofesjonelle, men et livsstilsvalg og fashion statement, sa grunnlegger av og toppsjef for The Red Herring, Tony Perkins, under lanseringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Palm Vx Claudia Shiffer Edition vil være tilgjengelig denne høsten på nettstedet www.claudiaschiffer.com – og kun der. Dette nettstedet, som lanseres av PTN Media (delvis eid av Schiffer selv), skal i fremtiden også gi deg nyheter og produktinformasjon om mote, stil og skjønnhet.

Schiffer, som tjente 9 millioner amerikanske dollar (over 79 millioner kroner) i 1999, er altså en kvinne med mange jern i ilden. Modellkarriere, filmkarriere, promotering av Palm, eget mediaselskap og nettsted, samt at hun også er nasjonal ambassadør for UNICEF (United Nations Children’s Fund). Det spennende blir nå å se om Palms samarbeid med Schiffer vil appellere mest til det kvinnelige eller mannlige publikum...