Palm lanserer nye modeller

Palm prøver å motstå den økende konkurransen fra Pocket PC, og lanserer to nye modeller som blant annet har bedre fargeskjermer.

Palm lanserer nye modeller

De to nye Palmene er dessverre kun oppgraderinger av eksisterende modeller, og innfører ikke noen spesielt revolusjonerende egenskaper. Den ene modellen heter m515, og hører følgelig til 500-serien, som er i hovedsak rettet mot mer krevende brukere med sans for gjennomført utseende og bedre kapasitet. Den andre nyheten er m130, og blir toppmodellen blant de rimeligere Palmene i 100-serien.

Hva er nytt?

m515 har det samme designet som de tidligere m500 og m505-modellene, altså stilig, sølvfarget finish. m515 er helt klart en ren oppdatering av den eksisterende serien, med få virkelig interessante nyheter. For det første har den nye modellen 16 MB RAM, altså dobbelt så mye som de tidligere versjonene, og for de andre får vi nå en bedre fargeskjerm, med 65.000 farger og bedre lysstyrke. Utenom dette har maskinen støtte for SD/MMC-minnekort og er utstyrt med den forløpig nyeste utgaven av Palm OS – versjon 4.1. Prisen på m515 er 4.700 kroner (inkludert moms).

Palm lanserer nye modeller

m130 er en oppgradering på lik linje med m515. 100-serien er billigere, og følgelig også større og styggere enn 500-Palmene, og har da også litt mer begrensede muligheter. Utseendemessig har maskinen den samme, avrundede formen som de eldre modellene i 100-klassen, men med litt annerledes fargevalg. Foruten dette har m130 også en fargeskjerm med 65.000 farger, og de øvrige spesifikasjonene er 8 MB RAM, en 33 MHz prosessor, SD/MMC-minnekort-støtte og Palm OS 4.1. Prisen på denne maskinen er 3.088 kroner (inkludert moms).

Det er synd at Palm ikke valgte å gå litt lenger med sine modeller, og inkludere rikere funksjonalitet. Vi skjønner imidlertid at maskiner basert på det kommende operativsystemet, Palm OS 5, er på vei, og disse vil være radikalt annerledes fra Palmene vi kjenner i dag, og av den grunn venter selskapet med å lansere virkelig store nyheter.

Vi kommer selvsagt tilbake med en test av begge Palmene så snart det er mulig.