Packard Bell lanserer mini-PDA

Packard Bell frir nå til PDA-brukere med sansen for gadgets, og lanserer den minste PocketPC-baserte maskinen hittil.

PocketPC-baserte PDAer er kraftige og tilfredstiller de fleste behov, spesielt med tanke på profesjonelle brukere. De er imidlertid ofte for dyre og gjerne for store fysisk for å tilfredstille de mer gjennomsnittlige brukere – som likevel ønsker seg noe mer avansert enn en Palm-basert maskin.

Dette prøver Packard Bell å gjøre noe med, og lanserer nå en PDA som de selv påstår er Europas minste i PocketPC-klassen (vi går derfor ut fra at det finnes mindre PocketPC-PDAer i USA...). Den skal veie 146 gram – de fleste andre PocketPC-maskiner veier rundt 170-180 gram. Den skal også være tynnere enn andre og bruke minimalt med strøm.

To sider av en sak

Packard Bell lanserer mini-PDA

Faktisk kommer den nye PDAen i to separate utgaver – den ene, mer forbrukerorientert, utgis under Packard Bell-navnet, mens den andre er mer rettet mot business-brukere og lanseres under NEC-navnet. Teknisk sett er de identiske, men programvareutvalget er tilrettelagt de to forskjellige brukergruppene.

Begge modellene har knapper og kontroller foran og på sidene, 3,5” skjerm som støtter visning av 65.000 farger, en Intel StrongARM prosessor og 64 MB minne. Maskinene har innebygd SD-kort-port, og kan også utvides til å støtte CompactFlash II og PCMCIA-kort. De har også mikrofon, høyttaler og hodetelefonuttak, akkurat som de aller fleste andre PocketPC 2002-baserte maskiner.

Packard Bell PocketGear 2060, altså den mer forbrukerrettede utgaven, kommer i butikkene til sommeren og vil koste 6.200 kroner – altså mindre enn mange andre PocketPC 2002-PDAer. Businessutgaven, altså NEC MobilePro 300E har vi ikke prisen på foreløpig, men regner med at den vil koste litt mer.

Vi kommer tilbake med test av disse interessante PDAene så snart de foreligger i butikkene!