Denne telefonen har hverken skjerm eller nummertaster. Enklere blir det neppe.
Denne telefonen har hverken skjerm eller nummertaster. Enklere blir det neppe.Vis mer

OwnFone, for den som bare vil ringe

Ikke alle har behov for en halv million apps å velge blant.

Selv om de aller fleste telefoner som selges har berøringsfølsom skjerm og hundretusener av apps å velge blant, er det fortsatt mange som bare er på jakt etter en telefon de kan ringe med.

Riktignok lar også smarttelefoner seg tilpasse, f.eks. ved å bruke Big Launcher som gjør alt litt enklere, og eksempelvis lager Doro mobiltelefoner (og nettbrett) som henvender seg til den litt mindre avanserte brukeren.

Hverken skjerm eller nummertaster

OwnFone er et nytt britisk konsept. Dette er en telefon som ikke en gang har en skjerm – forsiden av telefonen skrives ut når du bestiller, der du ved bestilling må bestemme deg for 2-12 kontakter du vil ha snarveier til.

Annet enn det finnes det to knapper for å svare og legge på, samt volumstyring. I tillegg kan du velge farge, mønster og eventuelt et "bakgrunnsbilde".

På nettsidene til OwnFone kan man designe sin egen telefon.
På nettsidene til OwnFone kan man designe sin egen telefon. Vis mer


Når du bestiller må du så oppgi telefonnummerne til kontaktene du vil ha trykket på forsiden, samt hva det skal stå på knappen. Foreløpig er løsningen kun tilgjengelig i Storbritannia, og det er et krav at disse telefonnummerne skal være britiske. De kan endres i etterkant ved å melde i fra til produsenten, men det er altså ikke mulig å taste et telefonnummer selv.

Liten og lett

Telefonen veier bare 40 gram og må lades hver tredje dag i standby, så ikke noe voldsomt batteri der, altså. Det er heller ikke oppgitt hvor mange timers samtaletid du får på én ladning. Prisen er rundt femhundrelappen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På sine nettsider hevder OwnFone at det også vil komme utgaver med bilder i stedet for tekst, samt med blindeskrift.

Mer informasjon finnes på myownfone.com, men merk at produktet ikke kan bestilles til Norge, i hvert fall ikke foreløpig.