Ovi Store er her

Nå skal også Nokia selge programmer til sine mobilbrukere.

Det har vært mulig å installere ekstraprogrammer på mange mobiltelefoner i en årrekke, men det var først når Apple tok et samlende (og, vil noen si, etterhvert klamt) grep rundt distribusjonen av iPhone-applikasjoner gjennom sin App Store at markedet virkelig tok av.

Rundt en måned etter at App Store passerte en milliard nedlastinger i løpet av en periode på ni måneder, er også den finske giganten Nokia klar med sin program-butikk - Ovi Store.

To alternativ

Den såkalte innholdstjenesten er oppe og står fra og med i dag, og er ifølge Nokia kompatibel med mer enn 50 forskjellige Nokia-mobiler.

Nettbutikken kan besøkes på to forskjellige måter: Enten kan du gå til store.ovi.com via nettleseren på mobilen, eller så kan du, "i enkelte marked" som Nokia skriver i pressemeldingen, laste ned en egen Ovi Store-applikasjon som lagres på skrivebordet på mobilen.

Les også: Mobilhistorien på 150 sekunder

Stor trafikk?

Enn så lenge ser det ut som om Norge ikke er med på listen over "enkelte marked", men det er planer om om å rulle ut flere språk i løpet av året. Ovi Store er heller ikke tilgjengelig i USA, men også det vil forandres før året er omme.

Felles for både Ovi Store-applikasjonen og nettversjonen er at kundene kan betale med kredittkort. Som i App Store finnes det en salig blanding av gratis- og betalingsapplikasjoner, og det er stort sett det vi kan si om saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettsida til Nokia-butikken er nemlig ikke spesielt stabil, og det kan se ut som den kneler etter på grunn av det vi antar er stor trafikk.

Vi kommer tilbake med mer om Ovi Store etter hvert.