Overføring av kontakter, kalender, bilder og musikk fra iPhone til Android

Hvis du har lyst til å bytte fra iPhone til Android, bør du selvsagt sørge for å få med deg så mye av innholdet du kan også. Her er oppskriften.

Å overføre kontaktene er enklere enn du tror, bare følg oppskriften.
Å overføre kontaktene er enklere enn du tror, bare følg oppskriften.Vis mer

Selv om du ikke har like mange venner som Petter Stordalen, er det masete å måtte legge inn alle kontaktene dine manuelt. Heldigvis finnes det snarveier.

Før du setter i gang bør du sitte foran PC-en din med begge enhetene, og så er det bare å følge malen trinn for trinn. Lykke til.

Overføring av kontakter


1. trinn: Gmail-konto
Hvis du ikke har en Gmail-konto må du opprette en. Dette kan du gjøre direkte på Android-enheten din, eller på en hvilken som helst PC eller Mac via denne nettadressen.

Hvis du allerede har en Gmail-konto er det bare å logge inn på kontoen din via Android-enheten din.

Selv brukte vi vår Samsung Galaxy Tab, og la inn Gmail-opplysningene direkte i mailklienten, men du kan også søke på Android-enheten etter Google-appen og følge oppskriften der. Her ser du begge alternativene:

Overføring av kontakter, kalender, bilder og musikk fra iPhone til Android


2. trinn: Start iTunes på datamaskinen Så kobler du iPhonen til datamaskinen via USB-kabelen. Trykk så på iPhonens navn i iTunes (menyen til venstre). Når iPhonen din vises i iTunes skal du velge info-fanen, fane nummer to i midten.

Huk av i "Synkroniser kontakter", og velg så Google-kontakter i rullegardinfanen som dukker opp. Det kommer så opp en popup-boks, hvor du naturlig nok fyller inn passordet og brukernavnet på Gmail-kontoen din. Se skjermdumpen under hvis du er usikker:

 Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Deretter er det bare å klikke på bruk-knappen, nederst i høyre hjørne i iTunes, og deretter sørge for at iPhonen din synkroniseres slik at dataene sendes.

Del 2: Overføring av kalender og notater

For å overføre alle avtalene og bursdagene du har lagret, må du gå inn i iPhonens meny.

 Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Framgangsmåten er enkel: Først velger du "Innstillinger" og så blar du deg ned til "Mail, kontakter, kalendere".

Hvis du allerede har lagt inn Gmail-kontoen din på iPhonen vil den være synlig her. Trykk i så fall på Gmail-kontoen, og aktiver synkronisering av mail, kalender og notater. Etter at dette er gjort vil iPhonen starte overføringen av data til din Androidenhet. Hos meg tok det riktignok et par minutter før den satte i ganng.

NB: Hvis ikke Gmailen-kontoen din vises her, må du naturlig nok legge den til slik at iPhonen vet hvor den skal sende informasjonen. Dette gjøres ved å trykke på "Legg til konto" et stykke ned i iPhonens skjermbilde, og så taste inn brukernavn og passord.

Del 3: Overføring av bilder og video


Dette er heldigvis enkelt. Hver gang du kobler til iPhonen din til PC-en via USB-kabelen dukker den nemlig opp som en egen mappe, og i denne mappen har du tilgang til alle bildene og videoene som er lagret på mobilen.

Kopier derfor alt innholdet i iPhone-mappen til PC-en din. Så kobler du til Android-mobilen din, og drar innholdet over.

Del 4: Overføring av musikk


Plugg iPhonen din til PCen med USB-kabelen, start iTunes. Trykk på din iPhone, som ligger i menyen til venstre i iTunes, og velg overfør alle kjøp. Da vil du få med all musikk du eventuelt har kjøpt direkte på mobilen.

Overføring av kontakter, kalender, bilder og musikk fra iPhone til Android


På min PC lagres all musikken som default i mappen du ser på bildet.

Etter at all musikken er overført åpner du ganske enkelt denne mappen på PCen, kobler til Android-mobilen din, og drar innholdet over.