Overfør bilder fra mobil til PC

Utrolig enkelt hvis du bruker nettskyen.

DETTE BØR DU GJØRE: Ikke la de mange bildene du tar med smarttelefonen bli liggende på mobilen - overfør dem til pc-en så ofte det lar seg gjøre. Da sørger du for at de aldri blir borte. Foto: Kirsti Østvang
DETTE BØR DU GJØRE: Ikke la de mange bildene du tar med smarttelefonen bli liggende på mobilen - overfør dem til pc-en så ofte det lar seg gjøre. Da sørger du for at de aldri blir borte. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å laste over bildene du har tatt med smarttelefonen til datamaskinen er enklere enn noensinne.

Takket være nettskyen slipper du bryet med å koble mobilen til PC-en med en kabel, for å deretter måtte manuelt flytte over over bildene der de hører hjemme på harddisken.

Det hele kan skje automatisk uten at du trenger å foreta deg noe selv, og det gjelder uansett om du bruker Android, iPhone eller Windows Phone. Vi viser deg hvordan!

Les også: Slik sikrer du feriebildene dine

Android – Dropbox

image: Overfør bilder fra mobil til PC


Android-brukere har en rekke valgmuligheter hva gjelder å laste opp bilder i nettskyen på. Vår favoritt er imidlertid Dropbox . Hvis du allerede bruker tjenesten til å lagre filer, er det enkelt å sette opp fotosynkronisering. Hvis du ikke har en Dropbox-konto kan du opprette en helt gratis.

I utgangspunktet får du 2 GB lagringsplass i Dropbox, men det finnes flere måter å få mer plass på. En del mobilprodusenter tilbyr dessuten ekstra lagringsplass i Dropbox som du får ved førstegangsoppsett av telefonen, hvilket kommer godt med.

For å komme i gang må du aller først laste ned Dropbox-appen fra Google Play. Den er helt gratis. Du kan logge inn med din eksisterende konto, eller opprette en ny direkte fra appen.

Å aktivere kameraopplastinger i Dropbox-appen er en enkel sak. Husk å velg "Wi-Fi only" under opplasting så du ikke bruker unødvendig mye datatrafikk.
Å aktivere kameraopplastinger i Dropbox-appen er en enkel sak. Husk å velg "Wi-Fi only" under opplasting så du ikke bruker unødvendig mye datatrafikk. Vis mer


Den første gangen du starter appen, vil du bli spurt om du vil sette opp automatisk opplasting av bilder. Si ja! Du kan så velge om du vil laste opp bilder over mobilnettet og WiFi, eller bare WiFi. Vi anbefaler at du velger sistnevnte, så unngår du å svi av masse datatrafikk unødvendig. Bildeopplastingen skjer automatisk.

Hvis du allerede har Dropbox-appen installert og ferdig konfigurert, trenger du bare å gå til innstillingene og skru på Camera Uploads.

Så må du selvsagt laste ned Dropbox-klienten til datamaskinen. Denne finnes for både Windows, Mac og Linux. Alle bildene og videoene dine vil bli lagret i en undermappe i Dropbox-mappen din kalt Camera Uploads. Når filene er synkronisert opp mot denne, kan du slette dem fra telefonen hvis du ønsker det. De vil ikke forsvinne fra Dropbox-kontoen.

Til slutt kan du enten velge om du vil organisere bildene i Dropbox-mappen, eller flytte de over til en annen mappe på datamaskinen. Fordelen med å velge det første er at du vil ha tilgang til dem uansett hva slags enhet du bruker.

Les tips: Fullt på iPhonen din? Slik frigjør du plass

iPhone (iOS) – iCloud

Slik ser valgpanelet for Bildestrøm ut i kommende iOS 7.
Slik ser valgpanelet for Bildestrøm ut i kommende iOS 7. Vis mer


iOS-brukere kan også benytte seg av Dropbox til å synkronisere mobilbilder, men her er man nødt til å åpne selve appen for at prosessen skal settes i gang. En smidigere løsning er Apples egen iCloud-tjeneste og funksjonen Bildestrøm. Alle bilder som lastes opp i bildestrømmen kan automatisk lastes ned til Windows- eller Mac-maskinen din igjen.

For å komme i gang, gå til Innstillinger > iCloud > Bilder. Skru på Min bildestrøm. Med denne aktivert vil bildene lastes opp til bildestrømmen når du er koblet til et trådløst nettverk, riktignok kun de tusen siste bildene du har tatt.

Å få bildene over på datamaskinen gjøres på ulike måter avhengig av hva slags operativsystem du bruker. Har du en Mac, må du gå til Apple-programmet iPhoto (eller Aperture), gå til menyen Valg og velg Bildestrøm. Skru på funksjonen. Nå vil alle bildene du tar med mobilen automatisk lastes ned i iPhoto, det vil si at en lokal kopi lagres på maskinen. Så er det bare å organisere bildene som det passer deg.

Hvis du har en Windows-PC, må du laste ned programmet iCloud-kontrollpanel, og skru på Bildestrøm derfra. I motsetning til på Mac lastes bildene ned til en egen mappe i Windows-utforskeren. Du kan selve velge hvilken mappe dette skal være via iCloud-kontrollpanelet - se skjermdumpen nedenfor.

image: Overfør bilder fra mobil til PC


Les også: Loom - bedre iCloud-alternativ for bilder

Windows Phone – SkyDrive

I Windows Phone kan du velge hva som skal lastes opp og i hvilken kvalitet.
I Windows Phone kan du velge hva som skal lastes opp og i hvilken kvalitet. Vis mer


På Windows Phone er det Microsofts egen SkyDrive-tjeneste som gjelder for opplasting av bilder til nettskyen. SkyDrive fungerer på samme måte som Dropbox, og med SkyDrive-klienten installert på datamaskinen, får du tilgang til bildene dine i en egen mappe.

For å komme i gang må du sørge for at telefonen din er koblet opp mot din Windows Live-konto. Så må du gå til Bilder, åpne Innstillinger og under Automatisk opplasting skru på SkyDrive.

Du kan velge om du vil laste opp bare bilder, bare video eller begge deler. Her har du også mulighet til å velge hva slags kvalitet filene skal lastes opp i. Det lønner seg selvsagt å velge Best kvalitet, men da skjer opplastingen kun via WiFi.

Samme prinsipp gjelder med SkyDrive som med Dropbox. Du må ha SkyDrive-klienten installert på datamaskinen. Den er tilgjengelig for Windows og Mac. Du finner mobilbildene i en undermappe i SkyDrive-mappen kalt Bilder.

Les også: Bytte fra Android til iPhone? Slik får du med deg innholdet

Bruker du en annen løsning enn de vi har nevnt over? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!