Får du ikke MMS til å virke? Da må du legge inn de riktige innstillingene.
Får du ikke MMS til å virke? Da må du legge inn de riktige innstillingene.Vis mer

Oppsett av MMS på Android

Problemer med å sende og motta MMS-meldinger?

I dag fikk vi følgende tips-epost:

Kan dere ikke skrive en sak om alle problemene android-telefoner ser ut til å ha med MMS. Det er mange som sliter med dette, på tvers av telefoner og abonnement, og det ser ikke ut til å være en enkel, generell løsning på problemene. Noen har for eksempel fått beskjed om at datatrafikk må være på, men dette stemmer vel ikke?

Jo, det er klart vi kan det, Hege.

For at sending og mottak av MMS skal fungere, må telefonen settes opp korrekt i forhold til operatøren din, og jo; datatrafikk må være aktivert for å sende eller motta MMS.

Automatisk oppsett

Flere operatører tilbyr automatisk oppsett av MMS. Dette fungerer ganske enkelt ved at du mottar en operatør-SMS med innstillinger, hvorpå du aksepterer å endre innstillingene på telefonen. Dernest starter du telefonen på ny, og så skal det virke.

Disse tilbyr automatisk oppsett (bruk gjerne kommentarfeltet hvis du ser noen vi har glemt):

Manuelt oppsett

Hvis operatøren ikke tilbyr automatisk oppsett eller det automatiske oppsettet feiler, kan du også legge inn dataene manuelt. Stå på hjem-skjermen, trykk menyknappen og gå til innstillinger. Dernest trådløst og nettverk, mobile nettverk og Navn på aksesspunkt. Nå kan du trykke menyknappen og legge til et nytt, for deretter å fylle inn de aktuelle verdiene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse finner du her:

Husk også her at du må starte telefonen på ny.

Aktivere datatrafikk

For å kunne sende og motta MMS, er du nødt til å aktivere datatrafikk på telefonen. Dette gjør du ved å stå på hjem-skjermen, trykke menyknapp, innstillinger, trådløst og nettverk, mobile nettverk og huke av krysset for å bruke pakkedata.

Husk imidlertid at dette også lar andre programmer bruke det mobile datanettet, så hvis du f.eks. har aktivert epostsynkronisering, Facebook etc. vil disse også bruke datatrafikk (med mindre du er koblet på et trådløst nett). Hvis ikke du har store mengder data inkludert i abonnementet, kan det derfor være greit å overvåke hvor mye trafikk telefonen bruker.

PS! Selv om du ikke har datatrafikk aktivert, vil du motta varsel om MMS, men for å laste ned innholdet må du aktivere pakkedata.

Har du et godt tips til oss?
Bruk gjerne tips@dinside.no.