Find 5 var første mobil med full HD-skjerm. 19. mars lanserer Oppo etterkommer Find 7, og den vil ha 77% flere piksler. (Manipulasjon: Oppo/DinSide)
Find 5 var første mobil med full HD-skjerm. 19. mars lanserer Oppo etterkommer Find 7, og den vil ha 77% flere piksler. (Manipulasjon: Oppo/DinSide)Vis mer

Oppo går rett i strupen på Galaxy S5

Relativt ukjent mobilprodusent satser på high-end-mobiler.

Ifølge nettpublikasjonen Neowin bekrefter den kinesiske mobilprodusenten Oppo at de vil lansere modellen Find 7 den 19. mars.

Mobilen kommer i to versjoner, én med full HD-skjerm (1920 x 1080 piksler), og én med svimlende 2560 x 1440 piksler, også omtalt som QHD. Førstnevnte vil ha femtommers skjerm, mens skjermen på sistnevnte vil være 0,5 tommer større.

Dermed er Oppo blant de aller første mobilene om får QHD-oppløsning. De var også først med full HD-skjerm i en mobiltelefon (Oppo Find 5).

Foreløpig har det vært lite av bilder å se rundt om på nettet, men et visst inntrykk får man i denne teaseren som Oppo har publisert på YouTube:

I strupen på kommende markedsleder?

På innsiden sitter en Snapdragon 801-prosessor, for øvrig den samme som sitter i den kommende Galaxy S5 fra Samsung. Og likhetene stopper ikke der, også Oppo Find 7 vil ha inntil 32 GB lagringsplass, 3 GB RAM, samt støtte for 128 GB SD-kort og 4G LTE.

Utgaven med full HD-skjerm vil imidlertid kun ha 2 GB RAM.

Batteriet skal ifølge kilden være på 2700mAh, som er like under kapasiteten til batteriet i Galaxy S5. Android-versjonen skal imidlertid være 4.3, der Galaxy S5 får 4.4, skriver Neowin. På forhånd har det gått rykter om at mobilen skulle få et 4000mAh-batteri, noe som dermed ikke ser ut til å være korrekt. Et slikt batteri blir derimot å finne i denne mobilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lovende kamera

Også på kamerfronten skal Oppo ha gjort forbedringer som tyder på at de mener alvor i kampen mot de beste. Oppløsningen er angivelig 13 megapiksler, og dette bildet tyder i hvert fall på at det dynamiske omfanget er bra, med god balanse mellom mørke og lyse partier:

Bildeeksempel Foto: Oppo
Bildeeksempel Foto: Oppo Vis mer


Det blir spennende å se hvordan optikken vil takle mer krevende scener.

Vi håper å få testet mobilen når den blir tilgjengelig. Oppo scoret temmelig bra ved forrige møte.

Flere ferske mobilsaker