Oppo Find 5 er en 5" mobiltelefon med full HD-oppløsning.
Oppo Find 5 er en 5" mobiltelefon med full HD-oppløsning.Vis mer

Oppo Find 5 - full HD på fem tommer

Kinesisk mobiltelefon med ekstrem skjerm.

I serien "kinesiske mobiltelefonprodusenter de færreste har hørt om", tar vi i dag turen til Oppo. Skjønt – selskapet ringer kanskje en bjelle hos noen; blant annet solgte de svært priseffektive DVD-spillere her til lands for noen år tilbake.

Les også: Kinesisk supertelefon til under 2000 kroner

Oppo har allerede telefonen Finder i det asiatiske markedet, som er verdens tynneste smarttelefon, med midjemål på 6,65mm. Nå sikrer kineserne seg nok en "first!" med lanseringen av Find 5 – verdens første mobiltelefon med full HD-oppløsning.

441 punkter pr tomme!

1920x1080 piksler fordelt på en 5" skjerm gir en vanvittig punkttetthet på 441 punkter pr tomme. Til sammenligning har den til nå skarpeste telefonen, Sony Xperia S, 342 punkter pr tomme, mens iPhone 4/4s/5 har 326 punkter pr tomme.

Men det er ikke bare skjermen som imponerer. For det første ser telefonen svært pen ut i våre øyne, men også under panseret finner vi mye krutt.

Ekstremt rask prosessor

I følge Tom's Hardware vil telefonen bli solgt med den siste Android-versjonen, Jelly Bean, og på innsiden sitter en firekjerners Qualcomm-prosessor (APQ8064), som i følge Engadget knuser all motstand i ytelsestester; deriblant også Samsungs Exynos-prosessor som sitter i Galaxy S III.

Videre skal Find 5 ha 2GB arbeidsminne, 16/32GB internminne, 12Mp kamera og 2500mAh batteri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris og lanseringsdato er foreløpig ikke kjent.

Kilde: Tom's hardware