Det er først og fremst eiere av den aldrende iPhone 3G som opplever problemer etter oppgradering til iOS4. Foto: Apple
Det er først og fremst eiere av den aldrende iPhone 3G som opplever problemer etter oppgradering til iOS4. Foto: AppleVis mer

- Oppgradering gjør iPhone ubrukelig

Mange klager på at iOS4 gjør iPhone 3G ekstremt treg, men det kan være lys i tunnelen.

Apple har mått tåle mye motbør den siste tiden, først og fremst grunne de mye omtalte antenneproblemene på den nye iPhone 4, men nå viser det seg at de virkelig store klagene strømmer på fra annet hold. Det gjelder iOS4, Apples nyeste versjon av operativsystemet som benyttes på iPhone og iPod Touch.

Når du kobler din iPhone 3G eller 3GS til iTunes, blir du oppfordret til å laste ned og installere iOS4. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan det være smart å la være, spesielt dersom du har den to år gamle iPhone 3G. Rapportene strømmer nemlig på om telefoner som har blitt så trege etter oppgraderingen at de nesten har blitt ubrukelige. Dessuten skal mange ha opplevd at batterilevetiden har blitt dramatisk dårligere etter oppgraderingen.

Les også: Mobilprodusentene er sinte på Apple

- Jobber med saken

Hva med deg?

Har du iPhone 3G og har opplevd problemer etter oppgraderingen? (Avsluttet)
Ja! Styr unna!(61%) 423
Nei, har ikke opplevd problemer.(23%) 162
Jeg har ikke oppgradert.(16%) 109
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ifølge The Wall Stree Journal jobber Apple nå med en fiks på problemet, og skal vi tro nettstedet The Next Web er det lys i tunnelen. De har nemlig testet en betaversjon av neste større oppgradering, iOS 4.1, på en godt brukt iPhone 3G. Og de foreløpige rapportene viser at telefonen er blitt langt mer responsiv, teksting, nettsurfing og oppstart av programmer går mye raskere, ifølge nettstedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedgradering er mulig

For de som ikke har lyst til å vente, finnes det metoder å nedgradere operativsystemet fra iOS4 til iPhone OS 3.13, men prosessen kan fortone seg som litt kronglete, og supportes slett ikke av Apple. Hvis du likevel er i det eksperimentelle hjørnet, finner du en guide hos LifeHacker.

Les også:
Er det rart det blir krig?