Eesha Khare stakk av med pris på Intels ISEF-messe (Intel International Science and Engineering Fair) for sin batteri-nyvinning, som du kan se på bildet her. Foto: Intel
Eesha Khare stakk av med pris på Intels ISEF-messe (Intel International Science and Engineering Fair) for sin batteri-nyvinning, som du kan se på bildet her. Foto: IntelVis mer

Oppfinnelse skal lade mobilen på 20 sekunder

Er dette løsningen på alle våre mobilbatteriproblemer?

Dagens smartmobiler er raskere og har større og bedre skjerm enn før. Og vi bruker dem mer og mer.

Dessverre har produsentene muligens hatt for lite fokus på batterier i utviklingen av nye mobile enheter, noe som vi brukere får smertelig erfare.

Å måtte lade mobilen minst én gang i døgnet er nok mer malen enn unntaket for mange smartmobil-eiere.

Kje-de-lig.

Les også: Myter om batteri og lading

Gjennombrudd?

Nå kan imidlertid 18-år gamle Eesha Khare fra California ha stått for et realt gjennombrudd på batterifronten. Hun har nemlig funnet opp en såkalt superkondensator som kan lade opp en smarttelefon på mellom 20 og 30 sekunder. Den fungerer som en slags lagringsenhet for energi, mye sådan, som kan plasseres inne i selve mobilbatteriet.

Mens et normalt mobilbatteri typisk har en levetid på rundt 1.000 oppladinger, skal den nye superkondensatoren holde til hele 10.000 oppladinger. Det til tross for at den bare er bitteliten i størrelse, bare 2,5 centimeter lang.

Den skal derfor ikke bare kunne brukes i mobiler, men også den kommende bølgen "wearable computing" som smartklokker og briller.

– Den er fleksibel, så den kan brukes i brettbare skjermer og klær og tøy, sier Khare til NBC News.

Artikkelen fortsetter under annonsen

El-biler som Teslas Model S vil trolig også være en ideell kandidat, ifølge TechHive.com, da disse ofte tar lang tid å lade opp. Så selv om vi fremdeles skulle måtte lade opp smartmobilene våre og annet hver eneste dag, så vil det i hvert fall kunne gå langt raskere enn i dag. Det er da i hvert fall noe noe.

Les også: Slik sparer du batteriet på iPhone og Android

Google er interessert

Oppfinnelsen gjorde at Eesha Khare stakk av med andreplassen i Intels International Science and Engineering Fair, hvor premien var et stipend på 50.000 dollar, nærmere 290.000 kroner.

Om eller når superkondensatoren vil bli finne veien til produktene våre, gjenstår å se. Ifølge Mashable skal Google visstnok allerede være interessert i å få vite mer om superbatteriet.

Se Eesha Khare snakke om oppfinnelsen i videoen under:

Les flere batteri-saker på DinSide