Alvorlig sikkerhetshull i WhatsApp

- Oppdatér umiddelbart!

Spionprogram kan overvåke telefonen din.

SIKKERHETSHULL: Whatsapp har 1,5 millarder brukere - nå oppfordres alle til å oppdatere appen. Foto: NTB Scanpix
SIKKERHETSHULL: Whatsapp har 1,5 millarder brukere - nå oppfordres alle til å oppdatere appen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Financial Times melder at det har blitt oppdaget en sårbarhet i Facebooks meldingsapp WhatsApp som kan utnyttes for å installere spionvare på Android og iPhone-mobiler bare med en enkel telefonsamtale.

Når spionvaren er installert, kan det brukes til å skru på mobilens kamera og mikrofon, skanne e-postmeldinger og tekstmeldinger og se hvor brukeren befinner seg.

Det er det israelske cyberkrigselskapet NSO Group som skal stå bak spionprogrammet.

Det kan installeres uten å etterlate seg spor, og den som blir angrepet trenger ikke engang å svare på anropet, sier sikkerhetsforskere - og det bekreftes dessuten av WhatsApp selv, skriver The Verge.

- Oppdatér nå!

WhatsApp oppfordrer nå sine 1,5 milliarder brukere verden over om å oppdatere appen umiddelbart.

- Vi vil oppfordre brukere til å oppdatere til den nyeste versjonen av appen, samt at de holder mobiloperativsystemet sitt oppdatert. Dette for å beskytte seg mot sårbarheter laget for å få tak i informasjon lagret på mobile enheter, sier WhatsApp i en uttalelse, ifølge The Verge.

Misbrukes

Sårbarheten skal ha blitt oppdaget i begynnelsen av mai. En menneskerettighetsadvokat skal ha blitt utsatt for angrep av NSO Groups såkalte Pegasus-program, ifølge sikkerhetsforskere fra Universitetet i Toronto-baserte Citizen Lab.

WhatsApp skal ha varslet en rekke menneskerettighetsorganisasjoner om angrepet.

Ifølge The Verge sier NSO at de selger Pegasus til myndigheter for å bekjempe terror og kriminalitet.

Sikkerhetsforskere mener det imidlertid har blitt misbrukt av så mange som 45 land til å overvåke og forfølge såkalte dissidenter, journalister og andre uskyldige sivile

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!