Oppdatering fra Apple

iOS 4.3 er her. Det betyr nye funksjoner til iPhonen, iPaden og iPod Touchen din.

<B>RASKERE NETTLESER:</B> Dette er én av de nye funksjonene i iOS 4.3, som i kveld ble sluppet for iPad, nyere iPhone-modeller, og nyere iPod Touch.
RASKERE NETTLESER: Dette er én av de nye funksjonene i iOS 4.3, som i kveld ble sluppet for iPad, nyere iPhone-modeller, og nyere iPod Touch. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uka presenterte Apple og Steve Jobs iPad 2, men de benyttet også anledningen til å fortelle at iPad 1, iPhone 3GS, iPhone 4 og de siste utgavene av iPod Touch ville få en etterlengtet oppdatering "den 11. mars", altså førstkommende fredag.

Noen har tydeligvis tatt sett feil på kalenderen, for i dag, to dager for tidlig, ble iOS 4.3 sluppet ut i det fri.

Her er nyhetene

Dette er rett og slett en systemoppdatering for en rekke av Apples mobile enheter, som gir ny funksjonalitet og angivelig også bedre stabilitet.

Noen av forbedringene du finner i versjon 4.3 er:

  • Bedre AirPlay-funsjonalitet (de som har tilgang til nyeste Apple TV kan blant annet sende video direkte til enheten)
  • raskere nettleser (Safari)
  • iTunes hjemmedeling (en smart, enkel måte å streame musikk fra iTunes installert på en Mac eller PC til alle enheter som har iOS 4.3 installert)
  • valgfri funksjonalitet for sidesvitsjen på iPad (nå kan en velge om svitsjen skal skru av volumet på enheten, eller om den skal låse skjermen i landskaps- eller portrettmodus)
  • bruke 3G-forbindelsen som en såkalt Wlan-hotspot (gjør om iPhone til en slags 3G-ruter, der 3G-forbindelsen deles ut via Wlan til Macer, PCer eller andre mobile enheter).
.

Gratis 3G-deling

Det siste punktet vil nok glede mange, men så vidt vi vet er funksjonen avhengig av mobiloperatørenes velsignelse for å fungere. Dermed kan en risikere at noen operatører ikke aktiverer funksjonen i det hele tatt på grunn av potensiell økning av datatrafikken, eller at de vil kreve ekstra betalt for aktivering.

OPPDATERT: Det vi skriver over om mobiloperatører og aktivering gjelder åpenbart ikke for norske forhold. Vi har akkurat delt en 3G-forbindelse opprettet av iPhone 4 med en annen datamaskin, og det fungerte aldeles utmerket på første forsøk. Vi bruker Netcom, og håper fri bruk også gjelder alle andre operatører.

Oppdateringen til iOS 4.3 skjer via iTunes. Oppgrader til siste versjon (10.2.1), koble til din iOS-enhet, velg deretter "Søk etter oppdateringer".

Det kan være smart å ta sikkerhetskopi av innholdet på iOS-enheten din før du oppdaterer.