Opera blir "ny"

Først ute på Android.

Ved hjelp av ny motor skal Opera bli langt bedre på kompatibilitet. Opera beta for Android er første smakebit. Foto: Marius Jørgenrud/DinSide.no
Ved hjelp av ny motor skal Opera bli langt bedre på kompatibilitet. Opera beta for Android er første smakebit. Foto: Marius Jørgenrud/DinSide.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske nettleseren Opera er klar i ny betaversjon for Android-mobiler. Grensesnittet er noe oppgradert, men det mest oppsiktsvekkende er at nettleseren har fått en helt ny motor, basert på Webkit (samme som blant annet Chrome og Safari benytter).

Dette er altså første smakebit på fremtiden for Opera-nettleseren, etter at det tidligere i vinter ble kjent at de ikke lenger vil videreutvikle deres egen motor "Presto".

Den store fordelen er bedre kompatibilitet, mens kritikerne mener at mye av selve identiteten til Opera med dette har blitt borte.

Les saken: Opera vraker egen webmotor

Alt på plass

Men alle de kjente Opera-funksjonene er på plass, men Opera Turbo er blitt omdøpt til Off-Road modus. Denne sørger for å komprimere bilder og annet innhold før de lastes ned til mobilen, for å spare båndbredde.

Nye versjoner skrivebordet (Windows/Linux/MacOS) samt iOS er ventet i tiden som kommer.

Opera beta for Android (versjon 14) kan lastes ned og installeres på mobiler med Android 2.3 eller nyere fra Google Play.

Les mer om saken hos Digi.no.

Bruker Android-mobilen din mye batteri? Da må du lese her

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!