«OK Google» hvor som helst

Slik aktiverer du Googles stemmesøk til å gjelde på hele telefonen.

<strong>«OK GOOGLE»:</strong> Nå trenger du ikke lenger å lete frem søkeappen for å søke på Android-telefonen Foto: ALL OVER PRESS
«OK GOOGLE»: Nå trenger du ikke lenger å lete frem søkeappen for å søke på Android-telefonen Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Googles søkefunksjon har lenge latt deg søke ved å snakke til telefonen, slik Siri også tillater i iOS. Via søkeappen kan du trykke på mikrofonikonet, eller si «OK Google» for å aktivere stemmesøket.

I den siste oppdateringen av Googles søkeapp for Android har denne nå fått et utvidet virkeområde, slik at du kan si «OK Google» uavhengig av hva du driver med på telefonen.

Om du vil, kan du også tillate at dette gjøres direkte fra låseskjermen, men funksjonen fungerer imidlertid ikke om skjermen er slukket, slik den gjør på Motorolas Moto X-telefon, som har en egen chip som lytter hele tiden.

Slik aktiverer du funksjonen

For å aktivere den nye funksjonen, må du først sørge for at Google-appen er oppdatert til siste versjon, noe du gjør via Play Butikk-appen og Mine apper i venstre meny.

FUNGERER OVERALT: Nå kan du bruke Googles stemmesøk overalt på Android-telefonen. Merk at funksjonen fungerer best om du bruker engelsk språk på telefonen.
FUNGERER OVERALT: Nå kan du bruke Googles stemmesøk overalt på Android-telefonen. Merk at funksjonen fungerer best om du bruker engelsk språk på telefonen. Vis mer


Dernest åpner du Google-appen, trykker på innstillinger og inn på menyvalget Gjenkjennelse av «OK Google». Der huker du av krysset Fra hvilken som helst skjerm. Nå blir du tatt igjennom en opplæringsfunksjon som gjør at Google lærer seg hvordan du sier «OK Google».

Merk imidlertid at dette ikke støttes ennå om du bruker Googles stemmegjenkjenning på norsk. Vær også oppmerksom på at den nye funksjonen rulles ut gradvis til Android-brukere, så avhengig av telefonmodell er det ikke sikkert du har fått den nye funksjonen ennå.

Les også: Når Google ikke har svaret …

Forbedres over tid

Ny er også muligheten for å lagre stemmesøk-historikken, slik at stemmesøket med tiden vil bli bedre tilpasset din uttale. Det aktiveres direkte under innstillinger-menyvalget.

Husk også at du kan laste ned talegjenkjenningen lokalt på telefonen om du bruker det ofte, som gjør at Google-appen slipper å laste opp lydopptaket til sine servere for å kjøre sin stemmegjenkjenningsfunksjon – dermed går det også raskere. Du finner valget direkte under innstillinger-menyen.

PS! Googles søkefunksjon fungerer definitivt best om du bruker engelsk språk på telefonen, siden du da også får direkte svar i stedet for et vanlig Google-søk med det du leser inn. Språkinnstillingene finner du under innstillinger og språk og inndata.