Oi, se på Nokia!

NYHET: Er Nokia N810 den komplette multimediedingsen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under Web 2.0-konferansen i San Francisco introduserte Nokia sin N810 Internet Tablet, og som navnet antyder er det ikke snakk om en telefon denne gangen. Vel, telefoni er mulig, men da snakker vi IP-telefoni og Skype. Enheten blir avansert storebror til N800 som ble introdusert i januar.

Har det meste

N810 er i følge Nokia en multimediecomputer med full Internettfunksjonalitet og WiFi-tilkobling. Den støtter også Bluetooth og har innebygd GPS-navigasjon. Og selvfølgelig har N810 innebygd webkamera.

image: Oi, se på Nokia!


Se flere bilder av Nokia N810

Webfunksjonaliteten skal dessuten være fullverdig, med en Mozilla-basert nettleser med integrert støtte for Ajax, Flash osv. Dermed kan du for eksempel se YouTube-vidoer og annet aktivt innhold.

Den store 4,13 tommers skjermen med oppløsning på 800X480 piksler er berøringsfølsom, så man kan godt klare seg uten tastatur gjennom surferunden. Men skulle du ha behov for å skrive er det greit å vite at N810 har innebygd tastatur som tas fram med en enkel skyvebevegelse på enheten.

Bruker Linux

Hva mener du?

Er dette den komplette multimediedings? (Avsluttet)
Ja, denne fikk jeg lyst på!(46%) 381
Mnja... skeptisk....(26%) 213
Nei, hvem har bruk for dette?(15%) 122
Jeg bryr meg ikke.(13%) 107
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


N810 er Linux-basert, og kommer med en rekke programmer installert. Mange av dem har en tett knytning til innhold på nett, som nevnte Skype, Video Gizmo og Rhapsody. Boingo Wireless, Earthlink og The Cloud muliggjør Wi-Fi-tilkobling på tusenvis av ulike steder over hele verden, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Systemminnet er på 128 MB, mens ROMen er på 256 MB. Enheten skal dessuten ha inntil 2 GB ledig lagringsplass internt og støtter i tillegg miniSD-kort (og microSD med adapter) på inntil 8 GB.

Enheten skal være noe mer lommevennlig enn N800 og måler 72 x 128 x 14 mm. Vekten skal være 226 gram. Det oppladbare batteriet skal holde til 45 timers musikkavspilling, i følge Nokia.

Kurant pris?

Salget ventes å starte i USA fra midten av november, og prisen vil ligge på rundt 479 dollar, i følge Nokia. Når den eventuelt blir å finne i norske butikker er foreløpig ukjent.

Se flere bilder av Nokia N810