Instagram får mørk modus

Og nå forsvinner følger-fanen

Ikke mer snoking på hva vennene dine liker.

SLUTT PÅ DETTE: I løpet av kort tid vil du ikke lenger kunne se hva de du følger gjør på Instagram. Foto: Kirsti Østvang. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

I anledning lanseringen av iOS 13 har Instagram sluppet en oppdatert versjon av appen med støtte for såkalt «dark mode» eller mørk modus som det gjerne blir kalt på norsk.

I motsetning til noen andre tredjepartsapper som støtter mørk modus i iOS 13, kan du ikke skru det av eller på i selve appen. Det vil i stedet følge de generelle innstillingene på din iPhone.

Fjerner snoke-fanen

Kanskje viktigere for noen er imidlertid at Instagram denne uken kommer til å fjerne Følger-fanen, som har vist hvilke innlegg vennene dine liker eller kommenterer på og hvem de har begynt å følge.

Det ble opprinnelig lansert som et sted for å oppdage nytt innhold, men har vokst til å bli et ypperlig verktøy for å snoke på andre, og roten til både konflikt, hjertesorg og pinligheter.

Når Følger-fanen forsvinner, vil du bare se din egen aktivitet når du trykker på hjerte-ikonet i bunnen av Instagram-appen.

Lanserte ny app

I forrige uke lanserte Instagram også en splitter ny meldingsapp kalt Threads.

Med appen kan du sende bilder og videoer til folk på dine «nære venner»-liste i Instagram. Det er også en funksjon for automatisk oppdatering av status eller hvor du befinner deg og lignende.

Du kan laste ned Threads til iOS eller Android.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!